Çanakkale'nin kent markalaşması ve marka imajının ölçümü
The city branding of Çanakkale and measurement of its brand image
  1. Tez No: 583286
  2. Yazar: FATMA ADIGÜZEL EMİR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA GÖRÜN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, İşletme, Public Administration, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kent, Marka, Marka Kent, Kent Markalaşması, Kent İmajı, City, Branding, City Branding, Brand Cities, Urban Image
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 169
Özet
Küreselleşmeyle birlikte artan rekabet koşulları kentlerinde birbirleriyle rekabet etmesini gündeme getirmiştir. Rekabet ortamındaki kentler, diğer kentler arasında farklılıklarını ortaya koyarak, tercih edilebilirliklerini arttırabilmek için markalaşma çalışmaları yürütmeye başlamıştır. Kentlerin bu markalaşma sürecinde imaj unsuru ön plana çıkmaktadır. Kent imajı, insanlar tarafından kentin nasıl algılandığını ifade eden bir kavramdır. Kente bulunan imaj unsurları kentlerin markalaşarak gelişmesine katkı sağlayacaktır. Dolayısıyla bir kentin markalaşması çalışmaları yürütülürken öncelikle imaj unsurlarının tespit edilmesi markalaşma aşamasında yararlı olacaktır. Bu çalışmada, Çanakkale'nin kent markası ve marka imajının ölçülmesi istenmiştir. Bu doğrultuda yapılan anket çalışması ile Çanakkale'nin kent markalaşmasına katkı sağlayan unsurların neler olduğu ve kent imajının hangi düzeyde olduğu ölçülmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
The increasing conditions of competitons together with the globalization phenomenon has brought forward the competence among the cities. These competing cities have been performing branding actions in order to increase their preferabilities by putting forward the differences from other cities. The image factor of these cities has becoming prominent during this particular branding process. The“urban image”is a concept that states how the cities are perceived by people. The image factors present in a city will definitely contribute the branding progress of the cities. Thus, identifying the image factors first while performing city branding studies will be beneficial during the branding process. It has been aimed to measure Canakkale's brand image and city branding in this study. Thanks to the survey studies conducted accordingly, what factors contibute the city branding of Canakkale and the level of its brand image were tried to be measured.