Türkiye'de kamu politikası aracı olarak ulaşım hizmetlerinin değerlendirilmesi
Evaluation of transportation services as a public policy in Turkey
  1. Tez No: 586256
  2. Yazar: NEVZAT ARTUN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ALPER DOĞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Ulaşım, Public Administration, Transportation
  6. Anahtar Kelimeler: Türkiye, Kamu Politikası, Ulaşım Hizmetleri, Turkey, Public Policy, Transportation Services
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İzmir Katip Çelebi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maliye ve Mali Yönetim Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 187
Özet
Ulaşım insanlık tarihi kadar eski olmakla birlikte, insan hayatının gelişme göstermesi ve varlığını devam ettirebilmesi için önemli olan, fayda sağlayan bir hizmet sektörüdür. Ulaşım hizmet koşullarının iyileşmesi, bireylerin, toplumun refah içinde yaşamasına ve ülkenin gelişmesine olanak sağlamaktadır. Ulaşım hizmetlerinde etkinlik, verimlilik sağlamak, var olan sorunları gidermek, ihtiyaçlara cevap verebilmek için kamu politikaları oluşturularak, kamu politikalarının uygulaması gerçekleştirilmektedir. Türkiye'de üretilen mal ve hizmetlerin piyasalara ve pazarlara ulaştırılması, yolcu taşımacılığında etkinlik ve verimlilik sağlanması sonucunda, hedeflenen gelişme seviyesine ulaşılacaktır. Ulaşımın askeri, siyasi, ekonomik, turizm, eğitim, sağlık ve toplumsal olarak çok yönlü amaç ve sonuçları bulunmaktadır. Ulaşım hizmetleri alanında gerçekleştirilen, ihtiyacı karşılayan etkin ve verimli yatırımlar, sonuç kısmında belirtildiği üzere süreklilik arz etmesiyle gelişme sağlayacaktır. Bu çalışma, Türkiye'de kamu politikası aracı olarak, ulaşım hizmetlerinin değerlendirilmesi kapsamındaki kamu politikalarını, ulaşım hizmetlerini, ulaşımın önemini ve etkilerini, sorunları ve çözüm önerilerini ve varılan sonucu ortaya koymayı hedeflemektedir.
Özet (Çeviri)
Although transportation is as old as the history of humanity, it is a sector that is beneficial to human life develops and maintains its existence.The improvement of transport service standarts allow individuals and society to live in prosperity and development of the country.In order to provide efficiency in transportation services ,to solve existing problems,to respond to the needs of public policies are established and the implentation of public policies is carried out..Transportation has military,political,economic,tourism,education,health,and social purposes and results that are multidirectional.As stated in conclusion section ,progress will be improved by providing continuity of effective and efficient investments in the field of transportation services that meet the needs. This study as a means of public policy in Turkey aims to reveal public policies which are in the scope of evaluation ,transportation services,the importance and effects,the problems and their solution and the conclusion that is reached, suggesstions of transportation .