Türkiye'de yerel yönetimler reformu ve 6360 sayılı yasaya eleştirel bir bakış: Merkeziyetçiliği yeniden üretmek
Local government reform in Turkey and law 6360 announcement a critical look: Centrali̇zation again to produce
- Tez No: 598877
 - Danışmanlar: PROF. DR. ERCAN EYÜBOĞLU
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler, Public Administration, Political Science
 - Anahtar Kelimeler: Yerel yönetim, Reform, 6360 Sayılı Kanun, Local government, Reform, Law No. 6360
 - Yıl: 2019
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Ana Bilim Dalı
 - Bilim Dalı: Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 97
Özet
Türkiye'de yerel yönetimlerde yapılan reformların genel gerekçesi; idaresinin bütünlüğü ilkesine uygun olarak yerel yönetimler ile merkezi yönetimin üniter yapı içinde koordinasyona ve işbölümüne dayalı bir işbirliği içinde olmalarını sağlamak; yerel yönetimler ile merkezi yönetimin arasında yetki, görev, sorumluluk ve kaynak paylaşımını kolaylaştırmak; yerel yönetim birimlerinin teşkilat, personel ve mali ve yapısını yeniden düzenlemek; ve yerel yönetimlerin düzenli gelir kaynaklarına sahip olabilmeleri için gerekli olan düzenlemeleri yapmak olarak belirtilir. Reformların başarıları, bu önemli hedeflerin gerçekleşmesiyle ölçülmektedir. Sonuç başarısız olursa, reforma reform gündeme gelmektedir. Bu çalışmada Türkiye'de yerel yönetimler reformları incelenerek 6360 sayılı yasaya yönelik eleştiriler ayrıntılı bir şekilde incelenmiştir. Çalışma için alanyazın taranmış ve yapılan araştırmalardan yararlanılmıştır.
Özet (Çeviri)
General rationale of the reforms of local government in Turkey; to ensure that local governments and central government cooperate in a unitary structure based on coordination and division of labor in accordance with the integrity of the administration, and facilitate the sharing of authority, responsibility and resources between local governments and central government; reorganizing the organization, personnel and finances of local government units; and making the necessary arrangements for local governments to have regulated resources. The success of the reforms is measured by the achievement of these important goals. If the result fails, reform to the reform comes to the agenda. This study examined local government reforms in Turkey criticisms of the law No. 6360 was examined in detail. The literature was scanned for the study and the researches were used.