Erken müzik eğitimine başlayan konservatuvar öğrencilerinde flüt eğitim programının teknik ve pedagojik açıdan incelenmesi
The technical and pedagogical analysis of flute education program among conservatory students who started early music education
- Tez No: 600493
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ÇİLER AKINCI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Müzik, Education and Training, Music
- Anahtar Kelimeler: Pedagojik Müzik Eğitimi, Flüt, Flüt eğitimi, Konservatuvar Müfredatı, Konservatuvar Çalışma Yöntemleri, Pedagogical Music Education, Flute, Flute Education, Conservatory Curriculum, Conservatory Study Methods
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 84
Özet
Bu çalışmada, erken müzik eğitimine başlayan konservatuvar öğrencilerinin gördüğü flüt eğitim programının teknik ve pedagojik açıdan incelenmesi ve geliştirilebilirliğinin değerlendirmesi amaçlanmıştır. Çalışma kapsamında, ulusal ve uluslararası akademik çalışmalardan yola çıkılarak veriler elde edilmiştir. Elde edilen veriler karşılaştırarak Türkiye'deki eğitimin uygulanabilirliği değerlendirilmiştir. Ayrıca eğitim programlarının temel amaçları ve hedef davranışları gözden geçirilmiştir. Çalışmada, üç ana başlık altında flüt öğrencileri için çalışma yöntemleri, pedagojik eğitim yaklaşımları, flüt eğitiminin aşamaları ve uygulamaya yönelik bilgiler sunulmuştur. Ayrıca flüt eğitiminde karşılaşılabilecek problemler de göz önünde bulundurularak önerilerde bulunulmuştur Çalışmanın ilk bölümünde, Kavramsal Çerçeve başlığı altında müzik eğitimi, erken müzik eğitimi, flüt ailesi ve Türkiye'deki flüt eğitimi ayrıntılı bir şekilde incelenmiştir. İkinci bölümde ülkemizdeki bazı konservatuvarların yarı zamanlı ve tam zamanlı flüt eğitim programları ayrıntılı bir şekilde incelenmiştir. Üçüncü bölümde ise flüt eğitiminde uygulanan çalışma yöntemleri ve pedagojik yaklaşımlar araştırılmıştır. Sonuç olarak; flüt eğitimi programlarında uygulanan yöntemler detaylı bir şekilde araştırılarak değerlendirilmiş ve çalışmanın gerekliliği açık olarak ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this research, it is aimed at analysing and evaluating the technical and pedagogical aspects of the flute education program that conservatory student who started early music education. Within the content of the research, data were obtained from national and international academic studies. The applicability of education in Turkey was evaluated by comparing the data that were obtained. Moreover, the main objectives and target behaviours of the training programs were reviewed. In this research, working methods, pedagogical education approaches, stages of flute education and practical information have been presented for flute students under three main headings. In addition, the problems that might be encountered in flute training have also been taken into consideration and suggestions were made. In the first part of the research, Conceptual Framework under the title of music education, early music education, flute, flute family and education in Turkey have been examined in detail. In the second part, part-time and full-time flute training programs of some conservatories in our country have been examined in detail. In the third part, study methods and pedagogical approaches applied in flute education were investigated. As a result; The methods used in flute training programs have been investigated and evaluated in detail and the necessity of the study has been clearly demonstrated.