CFO'ların başarısında duygusal zekâ'nın rolü
The role of emotional intelligence in the success of the chief financial officer
- Tez No: 618571
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ALEV DİLEK AYDIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Duygusal Zekâ, Finans Müdürü, CFO, Baş Finans Direktörü, Yönetim, Emotional Intelligence, Chief Financial Officer, CFO, Company, Governance
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Haliç Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 143
Özet
Bu çalışmada günümüz iş hayatında başarılın temeli olan duygusal zekâ ve bunun baş finans müdürünün iş yaşamındaki etkileri incelenmiştir. Duygusal zekâ kavramı geçmişten bu güne tarihsel olarak ele alınmış, aynı zamanda son dönemde olan etkileri anlatılmıştır. Baş finans müdürünün tanımlamaları, tarihsel gelişimi, sorumlulukları, rolleri ve gelecekteki öngörüleri detaylandırılarak sunulmuştur. Çalışmadan duygusal zekâ kavramı ile finans müdürü konumu ele alınarak değerlendirilme yapılmış, duygusal zekâ kavramının başarıya olan etkileri incelenmiştir. Vak'a analizi tekniği kullanılarak duygusal zekâ örnekleri gösterilmiştir. Duygusal zekâ örnekleri ile Başarılı olma oranı arasındaki bağlantı kurulmuştur. İş hayatında finansal ve kurumsal başarı için yüksek duygusal zekâya sahip olmak her zaman kazançlı ve başarılı olacağı sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, emotional intelligence, which is the basis of success in today's business life, and its effects on the business life of the chief financial officer are examined. The concept of emotional intelligence has been handled historically from the past to the present, and its recent effects have been employed. The definitions, historical development, responsibilities, roles and future projections of the Chief Financial Officer (CFO) are presented in detail. The concept Emotional intelligence and financial manager position were evaluated and the effects of emotional intelligence on success were examined. Emotional intelligence examples were shown using case analysis technique. The relationship between emotional intelligence and success rate has been established. It is concluded that having high emotional intelligence for financial and corporate success in business will always be successful.