IT yazılım sektöründe Agile Scrum proje yönetimi uygulaması - Uluslararası bir proje örneği
Agile Scrum project management implementation in IT software sector - An international project example
  1. Tez No: 618858
  2. Yazar: DUYGU BAŞAK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SİNAN APAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Agile Model, Scrum, Proje Yönetimi, Geliştirme Ekibi Yönetimi, Agile Model, Scrum, Project Management, Development Team Management
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 61
Özet
Proje yönetiminin, işletmenin ya da birimin yapısına uygun olması çok önemlidir. Firmaların son zamanlarda önem verdiği proje yapısı, zaman olarak iyi planlanmış ve geri dönüşü yüksek olan projelerdir. Bilgi teknolojileri sektörü ise zamanla yarışan bir sektör olmakla beraber, dinamik bir yapıya sahiptir. Klasik proje yönetimi metotları artık firmalara yeterli gelmemektedir. Bu klasik model kısıtlı zamanda maksimum verimi sağlayamamaktadır, bu nedenle farklı proje metotları ve buna bağlı yeni yapılanmalar ortaya çıkmıştır. Agile model ve çerçeveleri bilgi teknolojileri sektörü içerisinde büyük rol oynamaktadır. Kısa zaman içerisinde çalışan bir özellik ya da ürün geliştirmek üzerine yola çıkılarak maksimum verimlilik hedeflenmektedir. Bu çalışma ile klasik proje yönetimi metotları yerine Agile modelin bir çerçevesi olan Scrum kullanarak proje süresi, ürün çıktı kalitesi ve müşteri memnuniyeti analiz edilmek istenmiştir.
Özet (Çeviri)
It is very important that the project management is appropriate to the structure of the enterprise or the unit. The project structure, which has been given importance by the companies recently, has been planned as effective time and has a well planned and high return. Information technologies sector is a sector that has been competing with time but it has a dynamic structure. Classical project management methods are no longer sufficient for companies. These methods do not provide maximum efficiency in limited time. Therefore, different project models and their frameworks related new structures emerged. Agile methods play an important role in the IT sector. Maximum productivity is targeted by developing a feature or product that works in a short time. In this study, it is aimed to analyze project duration, product quality and customer satisfaction by using Scrum which is a framework of Agile model instead of classical project management models.