Örgütsel bağlılığın iş performansına etkisi: Adana ili 112 Acil Servis çalışanları örneği
The effect of organizational commitment on job performance: Adana province 112 Emergency Service workers
  1. Tez No: 621880
  2. Yazar: ESİN UĞURLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. CENGİZ DURAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Health Care Management, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Örgütsel Bağlılık, İş Performansı, Sağlık Çalışanları, Organizational Commitment, Job Performance, Health Workers
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
Yapılan bu çalışmanın amacı; örgütsel bağlılığın iş performansı üzerindeki etkileşiminin belirlenmesidir. Çalışmada öncelikle literatür taraması yapılmış, örgütsel bağlılık ile iş performansı kavramları incelenmiştir. Çalışma kapsamında; Adana il merkezindeki 112 Acil Servis çalışanlarından 208 gönüllü çalışana ulaşılmıştır. Araştırmada örgütsel bağlılık ve iş performansı boyutlarıyla ele alınmıştır. Örgütsel bağlılığın iş performansı üzerine etkisi teorik olarak açıklanmış ve geliştirilen hipotezler irdelenmiştir. Sonuçta; örgütsel bağlılık ile iş performansı alt faktörleri arasındaki ilişki ortaya çıkartılarak, örgütsel bağlılığın iş performansı üzerindeki etkisi tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study; to determine the interaction of organizational commitment on job performance. In the study, firstly literature review was done and organizational commitment and job performance concepts were examined. This scope of work; 208 volunteer employees were reached from 112 Emergency Service employees in Adana city center. In this research, organizational commitment and job performance are discussed. The effect of organizational commitment on job performance is explained theoretically and the hypotheses developed are examined. After all; The relationship between organizational commitment and job performance dimensions was determined and the effect of organizational commitment on job performance was determined.