Türkiye'de kamu yönetiminde güvenlik sektörünün yönetimi: Yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri
Management of security sector in public administration in Turkey: Problems and solutions
  1. Tez No: 621888
  2. Yazar: ÇİLAY ALPASLAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. FATİH KIRIŞIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Güvenlik, güvenlik sektörü, Kamu Yönetimi, güvenlik sektörünün yönetimi, Security, Security Sector, Public Administration, security sector management
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 155
Özet
Güvenliğin sağlanması bir kamu hizmeti olup aynı zamanda devletlerinin asli görevlerinden de birini oluşturmaktadır. Devletlerin varlıklarını devam ettirebilmesi iç ve dış güvenliğini sağlaması ile mümkün olacaktır. Bu nedenle devletler iç ve dış güvenliği sağlayacak kurum ve kuruluşlar oluşturmuşlardır. Güvenliğin sağlanması amacıyla oluşturulan bu kurumlar güvenlik sektörünü meydana getirmekte olup güvenlik sektörünün yönetimi ise kamu güvenliğinin temelini oluşturmaktadır. Bu çalışmada Amerika Birleşik Devletleri, Fransa ve Almanya'da kamu güvenliğinden sorumlu olan iç ve dış güvenlik örgütlenmeleri incelenmiş ve böylece bu ülkelerdeki örgütlenmeleri ile Türkiye'de ki güvenlik örgütlenmeleri arasındaki farklılıkların görülmesine olanak sağlanmaya çalışılmıştır. Yapılan karşılaştırma neticesinde Türkiye'de güvenlik sektörünün yönetimde yaşanan sorunlar ele alınmış ve bu sorunlara çözüm önerileri getirilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Providing security is a public service and also constitutes one of the principal duties of their state. It will be possible for states to maintain their assets by ensuring their internal and external security. For this reason, states have established institutions and organizations to provide internal and external security. These institutions created to provide security constitute the security sector and the management of the security sector is the basis of Public Security. In this study, the internal and external security organizations responsible for public security in the United States, France and Germany were examined and thus the differences between the organizations in these countries and the security organizations in Turkey were tried to be seen. As a result of the comparison, the problems experienced in the management of the security sector in Turkey were addressed and it was tried to bring solutions to these problems.