A WWW interface for elective course preregistrations
Seçimlik ders önkayıtları için WWW tabanlı arabirim
  1. Tez No: 62898
  2. Yazar: Ş. TAYFUN HIZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CEMAL AKYEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Açık Artırma Metodu, İhale, Seçimlik Ders Kayıtlan, Web-tabanlı Uygulamalar IV, Auction Method, Bidding, Elective Course Registrations, Web- based Application III
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 134
Özet
ÖZ SEÇİMLİK DERS ONKAYITLARI İÇİN WWW TABANLI ARABİRİM Hız, Ş. Tayfun Yüksek Lisans, İşletme Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Cemal Akyel Mayıs 1997, 124 sayfa Bu tez Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü'ndeki seçimlik ders kayıtlan için bir alternatifi sistem tanımlamayı amaçlamaktadır. Önerilen sistem öğrencilerin tercih ettikleri seçimlik derslere ihale miktarları atadıkları ihaleleri toplamaktadır. Daha sonra dersler dağıtılırken bu tercihler yüksek ihale miktarlarına öncelik verilmesi yoluyla dikkate alınmaktadır. Sistem Web-tabanlı bir uygulama olarak geliştirilmiş, böylece sistem içinde yeralan kullanıcılar arasında güvenli bilgi akışı sağlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A WWW INTERFACE FOR ELECTIVE COURSE PRE-REGISTRATIONS Hız, Ş. Tayfun M.B.A., Department of Management Supervisor: Assist. Prof. Dr. Cemal Akyel May 1997, 124 pages This thesis aims at defining an alternative system for the elective course registrations at the Department of Management of Middle East Technical University. The proposed system collects the bids from the students where they assign bid points to their preferred courses. While making the allocation these preferences of students are taken into consideration by giving priority to higher bid points. By implementing the system as a Web-based application, the problem of accurate information flow among the parties involved in the system has also been resolved.