Bilişim sektöründe süreç yönetimi ve bir uygulama
Process management in the information sector and an example
- Tez No: 629284
- Danışmanlar: PROF. DR. ÖZGÜR ÇENGEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Darboğaz, Kısıtlar Teoremi, Süreç, Bottleneck, Theory of Constraints, Process
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 69
Özet
Bu çalışma, organizasyonlarda satın alma süreçleri içerisinde yer alan darboğazları ve bunların çözümleri konusunu ele almaktadır. Bu amaçla, darboğaz ve kısıtlar teoremi gibi anahtar kelimeler tanımlanmıştır. Ayrıca, darboğazların çözümü için geliştirilen soru ve cevap paketi de içermektedir. Bu tez, satın alma süreçleri içerisindeki süreçleri darboğazlar konusunda kısıtlar teoremi temel ilkeri ile incelemekte ve darboğazların çözümü için gerekli teknik ve eğitici materyelleri içermekte ve aynı zamanda incelemektedir.
Özet (Çeviri)
This thesis deals with bottlenecks in purchasing process and their solutions. For this purpose, keywords, such as bottleneck, theory of constraints, are defined. In addition, the pack for the solution of bottlenecks in process which include answers and questions are listed. This paper provides guidelines for bottlenecks solution techniques and main principles that related with theory of constraints and teaching materials.