Yetenek yönetiminin iş uyumlulaştırma ve performans üzerindeki etkilerinin araştırılması
Investigation of the impact of talent management on job crafting and performance
  1. Tez No: 631385
  2. Yazar: CEREN CİNAS
  3. Danışmanlar: PROF. DR. OSMAN YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yetenek Yönetimi, İş Uyumlulaştırma, Performans, Yapısal Eşitlik Modellemesi, Talent Management, Job Crafting, Individual Performance, Structural Equation Modeling
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
Yetenek yönetimi, son yıllarda üzerinde önemle durulan bir insan kaynakları araçlarından birisidir. Özellikle insan kaynaklarının verimli olması ve iş görenlerin potansiyel becerilerinin ortaya çıkarılması için yetenek yönetimi uygulamalarına başvurulmaktadır. Diğer yandan iş uyumlulaştırma kavramı da son yıllarda çok sayıda araştırmada kullanılmaktadır. İş uyumlulaştırma ile çalışandan daha yüksek verim almak amaçlanmaktadır. Hem yetenek yönetimi hem de iş uyumlulaştırma yaklaşımları ile iş görenlerin iş performansının artırılmasına çalışılmaktadır. Tez çalışması beş ana bölümden meydana gelmektedir. Tez çalışmasının birinci bölümünde, giriş, problemin tanımı, çalışma yöntemleri ve çalışma planına yer verilmiştir. Tezin ikinci bölümünde yetenek yönetimi incelenmiş, tezin üçüncü bölümünde ise iş uyumlulaştırma ele alınmıştır. Tezin dördüncü bölümünde ise performans konusu işlenmiştir. Tezin beşinci bölümünde ise anket çalışması ile toplanan verilerin istatistiksel analizine detaylı bir biçimde yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
Talent management is one of the human resources tools that has been emphasized in recent years. In particular, talent management practices are applied to ensure that human resources are efficient and to reveal the potential skills of employees. On the other hand, the concept of job crafting has been used in many studies in recent years. With job crafting, it is aimed to get higher efficiency from the employee. Efforts are made to increase the job performance of employees with both talent management and job crafting approaches. The thesis consists of five main parts. In the first part of the thesis, the introduction, the definition of the problem, the working methods and the study plan are given. Talent management is examined in the second part of the thesis, and job harmonization is discussed in the third part of the thesis. In the fourth part of the thesis, the subject of performance is discussed. In the fifth part of the thesis, the statistical analysis of the data collected by the survey study is given in detail.