Kahramanmaraş ilinin turizm potansiyeli
Tourism potential of Kahramanmaraş province
  1. Tez No: 635717
  2. Yazar: NURULLAH KILINÇ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. EMİN TOROĞLU
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Coğrafya, Turizm, Geography, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Kahramanmaraş İli, Turizm Potansiyeli, Doğal, Kültürel, Alternatif, Kahramanmaraş Province, Turism Potential, Natural, Cultural, Alternative
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Coğrafya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 333
Özet
'Kahramanmaraş İlinin Turizm potansiyeli' adlı doktora tezinde, ilin turizm potansiyeli coğrafi ve bütüncül bir bakış açısıyla ele alınmıştır. Bu tezde, ildeki var mevcut ve potansiyel içeren doğal, kültürel ve alternatif turizm çekicilikleri başlıklar halinde ayrı ayrı ele alınmıştır. Çalışmada turizm potansiyeli oluşturan alanlar sınıflandırılmış ve mekânsal dağılışları verilmiştir. Bu aşamada haritalama, anket ve arazi çalışmaları yapılmıştır. Kahramanmaraş turizminin güçlü ve zayıf yönleri, sahip olduğu fırsatları ile karşı karşıya kaldığı tehditleri ortaya koyan bir SWOT analizi de yapılmıştır. İlin önemli bir turizm potansiyeli olmasına karşın, şimdiye kadar yeterince değerlendirilemediği belirlenmiştir. Araştırmanın son bölümünde, Kahramanmaraş ilinde turizmin potansiyelinin iyi değerlendirilmesi adına çeşitli tavsiyeler ve mevcut sorunlara çözüm önerileri sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
This doctoral thesis named“The tourism potential of Kahramanmaraş”discusses the tourism potential of Kahramanmaraş in geographical and holistic context. The readily available and potential natural, cultural and alternative tourism attractions of Kahranmaraş are given under separate titles. In the study, the areas with tourism potential are classified and their spatial distributions are provided. At this stage, mapping, survey and field studies have been conducted. A SWOT analysis indicating the strong and weak points of the Kahramanmaraş tourism, its opportunities and the challenges it is faced with is prepared. It has been stated that although Kahramanmaraş has a great tourism potential, it has not been able to make good use of it. In the last part of the study, some recommendations for the city to make good use of tourism potential are made and proposals for solutions are presented.