An analysis on the relationship between fdi and economic growth for African economies
Afrika ülkelerinde doğrudan yabancı yatırım ve ekonomik büyüme ilişkisinin analizi
  1. Tez No: 642993
  2. Yazar: QASIM ABDISALAM YUSUF
  3. Danışmanlar: DOÇ. AYBEN KOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, İşletme, Economics, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: FDI, GDP Artışı, Afrika, FDI, GDP Growth, Africa
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
  10. Enstitü: Finans Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası Finans Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uluslararası Finans Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
Doğrudan Yabancı Yatırımlar (DYY), gelişmekte olan ve az gelişmiş ekonomilerin gelişmiş ekonomileri yakalamak ve ekonomik büyümeyi yakalamak için odaklanması ve gelişmesi gereken yollardan biri olarak sık sık tartışılmaktadır. Son yıllarda az gelişmiş ve gelişmiş ülkeler arasında oluşan Afrika ekonomileri son yıllarda büyük miktarda DYY çekmektedir, Afrika'daki DYY akışına rağmen, Afrika ülkelerinin DYY'den çok fazla fayda görmediği iddia edilmektedir. ülkelerine büyük miktarda DYY çeken diğer Asya ülkelerine kıyasla. Buna ek olarak, birçok araştırmacı DYY'nin Afrika ülkelerinin Ekonomik büyümesi üzerinde belirgin bir etkisi olup olmadığını sorguladı. Bu yazıda, 2000-2017 arasındaki dönemde DYY'nin Afrika ekonomilerinin Ekonomik büyümesi üzerindeki etkisinin incelenmesi amaçlanmıştır ve 9 Afrika ekonomisi örneğinde örnek alarak, DYY'nin Ekonomik büyümeyi etkileyip etkilemediğini derinlemesine analiz edecektir. son zamanlarda Afrika'nın en hızlı büyüyen ekonomileri. Aşağıdaki makale, doğrudan yabancı yatırımların bazı türlerini, dünyadaki ve özellikle Afrika'daki DYY'nin kısa bir tarihini ve Ekonomik büyüme ile ilişkisini açıklayan ve son olarak Afrika'nın en hızlı büyüyen ekonomileri. Bu araştırmaya göre, birlikte entegrasyon paneli testleri kullanılarak, Afrika'daki en hızlı büyüyen 9 ekonomiden (2000-2017) gelen ampirik sonuçlar, testlerin çoğunun önemli olduğunu ve DYY'nin ekonomik büyüme ile önemli bir ilişkisi olduğunu doğrulamaktadır. bu Afrika ülkeleri.
Özet (Çeviri)
Foreign Direct Investment, FDI, is frequently contended, as one of the ways that developing and underdeveloped countries have to focus and develop in order to catch up with developed economies and achieve economic growth. African economies which mostly constitute between underdeveloped and developing countries have been an important destination for foreign investors and received a great amount of FDI in the last recent years, However, many studies have debated if FDI is crucial to the economy of African countries compared to other developing countries who also received a good inflow of FDI. In this paper, it is aimed to examine the impact of FDI on Economic growth of African economies in the period between 2000-2017 and is deeply going to study if FDI inflow has influenced Economic growth by taking an example in the case of 9 African economies which are recently the fastest growing economies in Africa. The following paper offers an introduction to FDI with some explanation of different kinds of Foreign direct Investments, a brief history of FDI in the world and particularly in Africa and its relationship with Economic growth, and finally by concluding measurement of FDI impact on Economic growth in top fastest-growing economies in Africa. According to this research, using co-integration panel tests, the empirical results from the 9 fastest growing economies in Africa (2000-2017), indicates that the majority of the tests are significant and confirm that FDI has a significant long-run relationship with economic growth in these African countries.