İlkokul 4. sınıf öğrencilerinin ingilizce öğrenimine ilişkin görüşleri
Opinions of primary school 4th grade students on English education
  1. Tez No: 647137
  2. Yazar: ZAMIRA CHARYYEVA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ÖMÜR GÜRDOĞAN BAYIR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: İlkokul, İngilizce Öğrenimi, Öğrenci, Primary school, Learning English, Student
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel Eğitim Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 113
Özet
Bu araştırma, ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin İngilizce öğreniminde karşılaştıkları sorunları belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırma karma yöntem ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın evrenini 2018–2019 öğretim yılında Eskişehir ili Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı resmi ilkokullarda eğitim gören 599 öğrenci oluşturmuştur. Araştırmanın verilerinin toplanmasında öncelikle öğrencilerle görüşmeler yapılmıştır. Görüşmelerin analizi yapıldıktan sonra ise ortaya çıkan durumlara dayalı anket formu hazırlanmıştır. Daha sonra veriler anket aracılığıyla toplanmıştır. Araştırmada toplanan nitel verilerin analizinde içerik analizi kullanılmıştır. Öğrencilerin kişisel bilgileri ve İngilizce öğrenimlerindeki karşılaştıkları sorunlara yönelik görüşleri yüzde (%) ve frekans (f) değerleri ile analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda, öğrenciler İngilizcenin küresel bir dil olduğunu bu yüzden öğrenilmesinin iletişim, seyahat ve gelecekte mesleki yeterlilik için gerekli olduğunu belirtmektedirler. Ancak öğrencilerin İngilizce kelimelerin telaffuzunda ve Türkçe anlamlarının hatırlanmasında zorluklar yaşadığı, ödevlerinin yetersiz ve sıkıcı olduğu, ders için gerekli araç-gereçlerin, etkinliklerin olmadığı ve ders saatlerinin yetersiz olduğu öne çıkan sorunlar arasında görülmektedir.
Özet (Çeviri)
This research was conducted to determine the problems faced by primary school 4th grade students in learning English. The research was carried out with mixed method. The universe of the research consisted of 599 students studying in official primary schools affiliated to Eskişehir Province Directorate of National Education in the academic year of 2018-2019. In collecting the data of the research, interviews were made with the students first. After analyzing the interviews, a questionnaire form based on the emerging situations was prepared. Then the data were collected through a questionnaire. Content analysis was used in the analysis of the qualitative data collected in the study. Students' personal information and their views on the problems they encounter in their English learning were analyzed with percentage (%) and frequency (f) values. As a result of the research, the students stated that English is a global language and therefore learning is essential for communication, travel and future professional competence. However, it is seen that students have difficulties in the pronunciation of English words and remembering their Turkish meanings, their homework is inadequate and boring, there are no materials and activities required for the lesson, and the lesson hours are insufficient.