Kadın iş güvenliği uzmanlarının sorunları
Problems of women's occupational safety experts
- Tez No: 660583
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ EVREN ÇAĞLARER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halk Sağlığı, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Public Health, Labour Economics and Industrial Relations
- Anahtar Kelimeler: Cinsiyet, Çalışan sorunları, Çalışma hayatında kadın, Kadın iş güvenliği uzmanı, Gender, Employee problems, Woman in working life, Female occupational safety specialist
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kırklareli Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 64
Özet
Günümüzde çalışan kadınların tespit edilen sorunları arasında en önemlileri olarak çalışma hayatındaki cinsiyet, ücret eşitsizliği, çalışma şartları, mesleki zorluklar gibi birçok alan incelenmektedir. Kadınların iş hayatındaki sorunları, yaşadığı zorluklar önceden yapılmış olan (makale, tez, dergi ve yazılan rapor gibi) çalışmalar incelenip değerlendirilmiştir. Çalışmada iş güvenliği uzmanı olarak aktif çalışmakta olan veya önceden çalışmış kadın uzmanlara yönelik anket çalışması yapılmıştır. Yapılan anket çalışmasında kadın çalışanların sorun olarak değerlendirdikleri konuları anket sorusu şeklinde sorularak tespit edilmeye çalışılmıştır. Araştırmanın sonucunda ulaşılmak istenen verilere, yorum ve önerilere yer verilmiştir. Araştırmada tarama metodu kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
Today, among the most important problems of working women, many areas in working life such as gender, wage inequality, working conditions and occupational difficulties are examined. The problems and difficulties faced by women in business life were examined and evaluated in previous studies (such as articles, theses, journals and reports). In the study, a survey was conducted for women experts who are actively working as occupational safety experts or who have worked before. In the survey study, the issues that women employees consider as problems were tried to be determined by asking them in the form of questionnaires. The data, comments and suggestions to be reached at the end of the research were included. The scanning method was used in the research.