The possible effects of using songs through tpr on young learners' vocabulary acquisition in English
Bütüncül fiziksel tepki metodu ile şarkılar kullanmanın çocukların İngilizce kelime edinimi üzerine olası etkileri
  1. Tez No: 672339
  2. Yazar: PINAR VATANSEVER
  3. Danışmanlar: DR. ZEYNEP BANU KOÇOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Dil öğrenimi, küçük çocuklar, çok küçük çocuklar, Bütüncül Fiziksel Tepki Yöntemi, Language Learning, Very Young Learners, VYL, Total Physical Response, TPR
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngilizce Öğretmenliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 117
Özet
Günümüzde dünyanın her yerinden insanlar birbirleri ile kolaylıkla iletişim kurabiliyor. İngilizce, insanlar arasında en çok kullanılan iletişim araçlarından biridir. Çoğunlukla İngilizce olan ikinci bir dil öğrenmek, dünya ile iletişim kurmanın şartlarından biridir. Bu nedenle, İngilizceyi ikinci dil olarak öğrenmek bir çocuğun kariyerinde ve sosyal yaşamında önemli bir faktör olabileceğinden, çocuklara erken yaşlarda İngilizce öğretmek önemlidir. Dilbilimciler tarafından İngilizceyi ikinci dil olarak öğretmek için çeşitli yöntemler önerilmiştir. Bu yöntemlerden biri de bu tezde ele alacağım şarkılar aracılığıyla İngilizce öğretmektir. Bu tezde veriler, İstanbul'da bulunan bir özel okuldan karma yöntemle toplanmıştır. Çalışma grubu, 6-7 yaşlarında olan 40 öğrenciden oluşmuştur. Öğretmen, birinci sınıfa hazırlanan öğrencilerine İngilizce kelimeler öğretmek için şarkıları kullanmıştır. Çalışma sırasında toplanan veriler, dil öğretiminde şarkı kullanımının öğrencileri olumlu etkileyip etkilemediğini belirlemek için analiz edilmiştir. Analizin sonuçları, ikinci dil öğretirken şarkı kullanmanın olumlu bir etkisinin olabileceğini göstermiştir.
Özet (Çeviri)
Today, people around the world can communicate easily. English is one of the most popular communication tools. Learning a second language, which is mostly English, is one of the requirements for communicating with the world. For this reason, teaching English to children in their early lives is crucial, since knowing English as a second language can be a constitutive factor in a child's career and social life. Various methods have been suggested by linguists to teach English as a second language. One of these methods is teaching English through songs, which I will address in this thesis. In this thesis, the data was gathered through a mixed methods from a private school in Istanbul. The study population consisted of 40 students, 6-7 ages. The teachers used the songs to teach vocabulary. The data collected during the study were analyzed to determine whether the use of songs in language teaching positively affects very young learners. The results of the analysis showed that using songs could have a positive impact on teaching the second language, English, to very young learners.