Bayındır Barajı çevresinin florası (Ankara)
- Tez No: 68102
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ZEKİ AYTAÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Flora, Bayındır Barajı, Ankara, Flora, Bayındır Dam, Ankara
- Yıl: 1997
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 199
Özet
BAYINDIR BARAJI ÇEVRESİNİN FLORASI (ANKARA) (Yüksek Lisans Tezi) Mehtap SOYDEMİR GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Ocak 1997 ÖZET Araştırma alanı, Ankara ili sınırları içindeki Bayındır Barajı ve çevresidir. Alandan toplanan 927 bitki örneğinin değerlendirilmesi sonucu 78 familyaya ait 298 cins ve 494 takson tespit edilmiştir. 47 takson B4 karesi için yenidir. 48 takson endemik olup endemizm oranı % 9,7'dir. Tohumsuz bitkiler 8, tohumlu bitkiler 486 (açık tohumlular 8, kapalı tohumlular 478) takson içermektedir. Taksonların fitocoğrafik bölgelere dağılımı ise şöyledir: Îran-Turan elementleri 89 (% 18,01), Akdeniz elementleri 25 (% 5,06), Avrupa-Sibirya elementleri 30 (% 6,07) ve diğerleri 350 (% 70)'dir. Bilim Kodu: 401. 03. 04.
Özet (Çeviri)
THE FLORA OF AROUND THE BAYINDIR DAM (ANKARA) (Master Thesis) Mehtap SOYDEMİR GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY January 1997 ABSTRACT Bayındır Dam and its around are in Ankara province. In this study 927 plant specimens were collected. The flora composed of 78 families 298 genera and 494 taxa which are specific and infraspecific rank. 47 taxa are new record for B4 square. 48 taxa are endemic (9,7 %). Cryptogamae is 8, Spermatophyta is 486 {Gymnospermae 8, Angiospermae 478). Phytogeographical elements of the area as follows: Irano-Turanian elements 89 (18,01 %), Mediterranean elements 25 (5,06 %), Euro-Siberian elements 30 (6,07 %) and the others are 350 (70 %). Science Code: 401. 03. 04.