Konaklama işletmelerinde kalite algısının davranışsal niyete etkisi
The impact of percepti̇on of quali̇ty on behavi̇oral intenti̇on i̇n hospi̇tali̇ty busi̇nesses
  1. Tez No: 681798
  2. Yazar: SALEH SALAM HUSSEIN AL-MAFRACHI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ BÜLENT YILDIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kalite, kalite algısı, davranışsal niyet, konaklama işletmeleri. 2020, 102 Sayfa, Quality, perception of quality, behavioral intention, accommodation enterprises. 2020, 102 Page
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kastamonu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 109
Özet
Günümüz rekabet ortamında işletmeler ürün ve hizmetlerini pazarlamak için çeşitli yöntemler uygulamaktadırlar. Bu yöntemlere yol gösterecek olan ise müşteri değerlendirmeleri sonucunda oluşan ürün ve hizmetin kalite olarak hangi durumda olduğudur. Özellikle konaklama işletmeleri, müşterinin hizmeti yerinde gördüğü ve personel-müşteri ilişkisinin yüksek olduğu yerler olduğundan dolayı müşteri değerlendirmeleri daha rahat ve hızlı olmaktadır. Bu çalışmada kalite algısının genel memnuniyete ve davranışsal niyete etkisi istatistiksel olarak incelenmiştir. Çalışmada anket uygulaması gerçekleştirilmiş ve elde edilen bilgilerin tahlilinde IBM SPSS 25.0 programından yararlanılmıştır. Davranışsal niyet ölçeği ile hizmet kalitesi ölçeği ve alt boyutlarının birbirleri ile ilişkisi araştırılmıştır. Katılımcıların demografik verilerine göre davranışsal niyet ve hizmet kalitesi ölçeği ve alt boyutlarının farklılaşma durumları incelenmiştir. Tahlillerde tanımlayıcı istatistikler frekans (n), yüzde (%), ortalama, standart sapma, minimum ve maksimum şeklinde ifadelendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In today's competitive environment, businesses apply various methods to market their products and services. What will guide these methods is the quality of the product and service resulting from customer reviews. Especially accommodation establishments are the places where the customer sees the service on site and the staff-customer relationship is high, so customer evaluations are more convenient and faster. In this study, the effect of quality perception on general satisfaction and behavioral intent was examined statistically. Questionnaire method was used in the study and IBM SPSS 25.0 program was used to analyze the data. The relationship between behavioral intention scale and service quality scale and sub-dimensions were investigated. According to the demographic data of the participants, the behavioral intent and service quality scale and the differentiation states of their sub-dimensions were examined. Descriptive statistics are specified as frequency (n), percentage (%), mean, standard deviation, minimum and maximum in the analysis.