Bilgisayar yardımı ile rulman seçimi
Choosing bearing with computer
  1. Tez No: 68196
  2. Yazar: HÜSEYİN DOĞAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. KÜRŞAT DÜNDAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Makine Mühendisliği, Education and Training, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Rulman seçimi, Rulman kontrolü Sayfa adeti: 122
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 197
Özet
BİLGİSAYAR YARDIMIYLA RULMAN SEÇİMİ (Yüksek Lisans Tezi) Hüseyin Doğan GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Ağustos 1997 ÖZET Gerek büyük makina sistemlerinde olsun gerekse basit ev aletlerinde olsun sıklıkla kullanılan rulmanlar; bu gibi sistemlerin vazgeçilmez elemanlarındandır. Çalışma şartlarına ve yükleme durumlarına göre sistem için en uygun rulmanı seçmek, karışık işlemleri içermektedir. Quicbasic 4,5 'ta yapılmış olan rulman katalogu ve seçim programı sayesinde teknik elemanların çeşitli kataloglar arasında kaybolmaları ve büyük itina ve zaman gerektiren hesaplamaları yapmaları önlenmiş olacaktır. Ayrıca bu program sayesinde teknik elemanlar ezberciliğe itilmeyecek ve istedikleri zaman bütün hesaplamaları adım adım izleyebileceklerdir. Bu çalışma da; rulman kataloglarından alınmış olan bilgilerle Basic dilinde kütükler oluşturulmuştur. Rulman çeşitlerinden yararlanılarak; boyutlandırma seçeneklerine ve yükleme durumlarına göre seçilen rulmanların hesaplamaları, ardından da bu rulmanların kontrolleri yapılmaktadır. Bilim kodu: 225.08.01
Özet (Çeviri)
u CHOOSING BEARING WITH COMPUTER (M. Sc. Thesis) Hüseyin DOGAN GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY August 1997 ABSTRACT Whether big machine or easy here tools often use the bearing and they are not given up elements in this system. According tool working conditions on loading attitudes choosing conventional bearing is implicating mixed operations for this system. There are a lot of catalogues in the market which implicate some methods knowledge of bearing some critics and accounts. Although choosing convenient checking and bearing takes a lot of time. But in this day our aim is using time optimum. Bearing catalogue and choosing programme is written with quick basic 4.5. the technical constructor don't lose in the kinds of catalogue and accounting don't take a lot of time with this programme. By the way this programme doesn't be technical constructor as are who learns by heart only. They can see the accounts step by step. In the study; register created, which take from bearing catalogues in the basic. To make use of bearing according to loading position and dimension alternative account bearing from behind checking bearing. Science code Key Words Page number Adviser 225.08.01 Choosing Bearing and Accounts 122 Assoc. Prof. KÜRSAT DÜNDAR