The Computer aided design of an industrial robot
Endüstriyel bir robotun bilgisayar destekli tasarımı
- Tez No: 68504
- Danışmanlar: PROF. DR. BİLGİN KAFTANOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Bilgisayar Destekli Tasarım, Robotik, Endüstriyel Robot Tasarımı. IV
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 175
Özet
öz ENDÜSTRİYEL BİR ROBOTUN BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIMI ÜNVER, Tolga Yüksek Lisans, Makina Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Bilgin KAFTANOĞLU Ocak 1997, 163 Sayfa Bu tez çalışmasında, endüstriyel bir robotun bilgisayar destekli tasarımı gerçekleştirilmiştir. Robot, altı döner ekleme ve paralelogram bağlantılı bir yapıya sahiptir. Eksenleri tahrik etmek için firçasız AC servo motorlar, istenilen hız ve tork çıktılarını elde etmek için cyclo redüktörler, kontrol sistemine pozisyon verileri elde etmek için optik pozisyon okuyucular kullanılmıştır. Kontrol sistem ekipmanı Allen Bradley 1389 AD sürücü ve gerekli, transformasyonları yapan çeşitli elektronik devrelerden oluşmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE COMPUTER AIDED DESIGN OF AN INDUSTRIAL ROBOT ÜNVER, Tolga M.S., Department of Mechanical Engineering Supervisor: Prof. Dr. Bilgin KAFTANO?LU January 1997, 163 Pages In this thesis study, the computer aided design and construction of an industrial robot is performed. The robot has six revolute joints and an articulated configuration with parallelogram linkage. In order to actuate the axes, brushless AC servo motors, to obtain the desired speed and torque outputs from the actuators, cyclo reducers, and to acquire the position data to the control system, optical encoders are used. Control system hardware is composed of Allen Bradley 1389 AD driver unit and various electronic circuits for necessary transformations. Keywords : Computer Aided Design, Robotics, Industrial Robot Design. m