Biomechanics of high jump
Zıplamanın biyomekaniği
  1. Tez No: 68660
  2. Yazar: MUSTAFA BURAK GÜRCAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. S. TURGUT SÜMER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Biyomekanik, Kas-Tendon Modeli, Kas-iskelet Modeli, Aktivasyon Dinamiği, Kasılma Dinamiği IV, Biomechanics, Musculotendon Model, Musculoskeletal Model, Activation Dynamics, Contraction Dynamics iii
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 218
Özet
ÖZ ZIPLAMANIN BİYOMEKANİĞİ Gürcan, Mustafa Burak Yüksek Lisans, Makina Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Turgut Turner Ocak 1997, 198 sayfa İnsan hareketinin biyomekaniğinin incelenmesi, atletlerin üstün performans kazanmaları için yapılan çalışmalarda ve hareket bozukluklarının teşhis ve tedavisinde kullanılabilecek bilgiler sağlar. Böyle bir inceleme için kas-iskelet sisteminin simülasyonu gereklidir. Bu çalışmada, kas-tendon ve kas-iskelet modellerini içeren bir insan vücudu modeli sunulmuş ve bu model, insan vücudunun dikey zıplama hareketinin simülasyonunu yapan bir bilgisayar programının geliştirilmesinde kullanılmıştır. Zıplama hareketinin başlangıç koşullarına, vücut parametrelerine, kas aktivasyonuna ve kas-tendon özelliklerine olan bağlılığını incelemek için, geliştirilmiş olan bilgisayar programı kullanılarak, bazı parametrik çalışmalar yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT BIOMECHANICS OF HIGH JUMP Gürcan, Mustafa Burak M. S. Department of Mechanical Engineering Supervisor: Prof. Dr. Turgut Turner January 1997, 198 pages Analyzing biomechanics of human movement offers knowledge, not only for studying the techniques for athletes to achieve exceptional performance, but also for improving the diagnosis and treatment of persons with movement disabilities. Simulation of musculoskeletal system is fundamental for such an analysis. In the present study, a human body model, which includes a musculotendon model and a musculoskeletal model, is presented and this model is used for developing a software for the simulation of vertical jump movement of human body. Using this software, some parametric studies are performed in order to understand the dependence of jumping performance on initial conditions, body segmental parameters, muscle activation and musculotendon properties.