Analysis of industrial engineering education stakeholder requirements and their deployment to main education design requirements
Endüstri mühendisliği eğitimi sözsahiplerinin beklentilerinin analizi ve bunların temel eğitim tasarım gereksinimlerine konuşlandırılması
  1. Tez No: 68791
  2. Yazar: ALPAY EĞİTMAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÜLSER KÖKSAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Eğitim ve Öğretim, Industrial and Industrial Engineering, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Kalite işlev konuşlandırma, kalite evi, analitik hiyerarşi süreci, endüstri mühendisliği eğitimi. iv, Quality function deployment, house of quality, analytical hierarchy process, industrial engineering education. m
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 88
Özet
öz Eğitman, Alpay Yüksek Lisans, Endüstri Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Prof. Dr. Gülser Koksal Eylül 1997, 79 sayfa Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünün eğitim kalitesinin iyileştirilmesi için bir Kalite İşlev Konuşlandırma (KİK) yaklaşımı sunulmuştur. Endüstri Mühendisliği eğitiminin başlıca sözsahipleri, öğrenciler, öğretim elemanları ve öğrencilerin gelecekteki işverenleri olarak alınmıştır. Bu grupların bir Endüstri Mühendisliği mezunundan olan beklentileri, bu gruplarla yapılan görüşmeler ve anketler sonucu bulunmuştur. Bulunan beklentiler, Analitik Hiyerarşi Sürecine (AHS) dayalı bir yaklaşımla ağırlıklandırılmıştır. Sözsahibi beklentilerini karşılayabilmek için belli başlı eğitim tasarım gereksinimleri belirlenmiştir. Son olarak, sonuçlar ve gelecekteki çalışmalar için planlar sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTEğitman, Alpay M.S., Department of Industrial Engineering Supervisor: Assist. Prof. Dr. Gülser Koksal September 1997, 79 pages A Quality Function Deployment (QFD) approach to improve industrial engineering (IE) education quality at the Middle East Technical University (METU) is presented. The major stakeholders of IE education are taken as students, faculty members and future employers of the students. Requirements of these groups from an IE graduate are found by surveys and interviews with them. These requirements are prioritized by an approach based on Analytical Hierarchy Process (AHP). Main education design requirements are identified to meet the stakeholders' requirements. Finally, the results and plans for future studies are given.