The impact of social network on business
İş yerindeki sosyal medyanın etkisi
  1. Tez No: 689919
  2. Yazar: MAHTAB MAHOUTI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FİGEN YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal bağlantı, Sosyal medya, İş kurulu, Social networking, Social media, Business
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
Bu çalışma, Türkiye'de Yeşilçam adı verilen popüler sinema tarihini ele almaktadır. Yeşilçam'ın şafağı, yükselişi ve düşüşü 1950'den 1990'a kadar kırk yılı aştı. Yeşilçam, Türkçeleştirme, hayal, melodramatik modalite ve özenti olmak üzere dört kavram üzerinden tartışılmaktadır . Türkiye'de sinema geleneksel ve modern olmak üzere iki ekranı iç içe geçirerek başlarken Yeşilçam, başta Hollywood olmak üzere Batı sinemalarına benzer filmler yapmayı hayal ediyordu. Ancak bu Batı ortamının teknolojik olarak gecikmiş gelişiyle birlikte Batılı olmayan bir ülkede bulunması, Türkçeleştirmenin (çeviri, dönüşüm ve iade uygulamaları) yansıttığı kendine özgü özellikleri ve özellikleri ortaya çıkarmıştır. Özenti, iki boyutlu bir Doğu skopik rejiminin üç boyutlu bir Batı rejimiyle buluşmasında, Yeşilçam'ın öteki gibi olma arzusunda, yani Batı popüler sinemalarında Doğu benliğinden Batı ötekine sürekli bir hareket olduğunu gösterir. Böylece özenti, iki kültür arasında, biri ya da diğeri değil, sürekli bir hareket halinde olmak üzere rizomatik bir varoluş önermektedir.Yeşilçam'ın“ melodramatik modalitesi”, çeşitli türdeki filmlerinde gerçekçi film dilini gerçekçi olmayan ve anti-illüzyonist geleneklerle birleştiren belirli bir film yapım tarihini ele alıyor. Bu filmlerin özel analizleri hem sosyoekonomik hem de kültürel ortamdaki değişimleri, sinematik uygulamaları ve tüketimlerini ele almaktadır. Bu dört kavramın tanıtılmasıyla, bu çalışma sadece Türkiye'deki popüler sinema üzerine Türk tarihlerini gözden geçirmeye çalışmakla kalmıyor, aynı zamanda İngilizce konuşan izleyiciyi bu az araştırılmış alana tanıtmayı amaçlıyor.
Özet (Çeviri)
In recent years social media have become prevalent and essential for social networking and information exchange. The influence of social media has reached a stage where the bigger companies now feel it. Companies must revisit their current business processes and build new business processes to compete in foreign markets. We will explore how social media influences business processes and why business processes in today's companies are conducted in this study. The successful execution of a company's business procedures is critical to its success. As a result, when these business processes are created, various elements are taken into account. Social media promotes the interaction of a diverse group of individuals from many disciplines for the purpose of exchanging material, and it is a key and vital aspect in the definition of commercial operations.