The effect of e-marketing strategies on online consumer buying behavior
E-pazarlama stratejilerinin çevrimiçi tüketici satın alma davranışlarına etkisi
  1. Tez No: 692910
  2. Yazar: AWAIS NAHAR M. ALSHRAIEDEH
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MÜGE BURCU ÖZDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Electronic Marketing Strategies, Online Consumer Buying Behavior, Jordanian Commercial Bank
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
Bu araştırmanın amacı ve amacı, E-Pazarlama Stratejilerinin Çevrimiçi Tüketici Satın Alma Davranışı üzerindeki etkilerini incelemektir. Ürdün'deki 203 katılımcıdan veri toplanmıştır, çalışma modeli verilerine dayalı olarak Ürdün Ticari Bankaları örneği, Sosyal Bilimler için İstatistiksel Paket (SPSS) yazılımı ve Amos kullanılarak doğrulayıcı faktör analizi ve yapısal eşitlik modellemesi uygulanarak incelenmiştir. Sonuçlar, E-Pazarlama Stratejilerinin (E-posta, İntranet, İnternet, Mobil ve Extranet) Çevrimiçi Tüketici Satın Alma Davranışını (İşlevsellik, Psikolojik ve İçerik ). Bu çalışmada, araştırmacı, belirli bir durumu değerlendirmek veya bir fenomeni izlemek ve içeriğini anlamak için belirli bir fenomenin veya konunun doğru ve ayrıntılı bir açıklamasına odaklanan tanımlayıcı ve analitik yöntemi kullanmaya başvurmuştur. Anahtar Kelimeler : Elektronik Pazarlama Stratejileri, Çevrimiçi Tüketici Satın Alma Davranışı , Ürdün Ticari Bankası .
Özet (Çeviri)
The purpose and aim of this research are to examine the effects of E- Marketing Strategies on Online Consumer Buying Behavior. Data were collected from 203 respondents in Jordan, sample of Jordanian Commercial Banks based on the study model data were examined using the Statistical Package for the Social Sciences (SPSS) software and Amos by applying confirmatory factor analysis and structural equation modeling. Results show that the E- Marketing Strategies (E-mail, Intranet, Internet, Mobile, and Extranet) positively effects on Online Consumer Buying Behavior (Functionality, Psychological and Contents). This study sought, the researcher resorted to using the descriptive and analytical method, which focuses on an accurate and detailed description of a specific phenomenon or topic to evaluate a specific situation or monitor a phenomenon and understand its content .