Crypto currencies effects on international payment system: A completed analysis on financial institutions
Kripto para birimlerinin uluslararası ödeme sistemi üzerindeki etkileri: Finansal kurumlar üzerine tamamlanmış bir analiz
- Tez No: 699253
- Danışmanlar: DR. TUTOR MEMBER OF İBRAHİM MERT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Bitcoin, Libra, Uluslararası Ödeme Sistemleri, Kripto Para Birimleri ve Finansal Kurumlar, Bitcoin, Libra, International Payment Systems, Cryptocurrencies, and Financial Institutions
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 70
Özet
Arka fon Bu araştırma makalesinin temel amacı, kripto para birimlerinin uluslararası ödeme sistemleri üzerindeki etkisini incelemektir. Araştırma, kripto para birimlerinin yararları ve riskleri ile ilgili veri ve bilgileri tartışmış ve kripto para birimlerinin ortaya çıkmasıyla ilişkili risk faktörleri ile ilgili finansal kurumlara kapsamlı bir şekilde analiz edilmiş ve değerlendirilmiştir. Malzemeler ve yöntemler Bu paradigma için kullanılan yaklaşım, yapılandırmacılık veya nitel araştırma olarak da bilinen Yorumlamacılıktır ve keşif araştırması kategorisine girer. Kullanılan veri toplama yöntemi, e-posta yoluyla bire bir görüşmelerdir ve yapılan görüşmeler yapılandırılmamış görüşmelerdir. İstanbul Aydın Üniversitesi Bankacılık ve Finans Fakültesi'nden amaçlı örnekleme tekniği kullanılarak on görüşme yapılmıştır. Sonuçlar Çalışma, kripto para birimlerinin olumlu ve olumsuz etkilerini tartıştı. Bitcoin ve Libra gibi kripto para birimlerinin uluslararası ödeme sistemleri üzerindeki en önemli olumlu etkilerinden bazıları, uluslararası ödemeler yapmak, anonimlik ve enflasyon oranı nedeniyle uluslararası ödeme sistemlerine değer katmak için merkezi düzenlemelere uyma ihtiyacının ortadan kaldırılması, şeytanlaştırmadır. Öte yandan, olumsuz etkiler arasında ölçeklenebilirlik, sınırlı işlem hızı, merkezileşme eksikliği ve hükümet düzenlemelerinin olmaması sayılabilir. Sonuç Çalışma, kripto para birimlerinin uluslararası ödeme sistemleri bağlamında çeşitli avantajlarının yanı sıra çeşitli sınırlamalara da sahip olduğunu öne sürüyor. Kripto para birimlerinin küresel ödeme sistemleri üzerinde de olumsuz etkileri vardır. Bu, çalışmanın bulgularının, kripto para birimlerinin uluslararası ödeme sistemleri üzerindeki etkileriyle ilgili mevcut varsayımları doğruladığı anlamına geliyor.
Özet (Çeviri)
Background The primary aim of this research article is to examine the effect of cryptocurrencies on international payment systems. the research has discussed the data and information about the benefits and risks associated with cryptocurrencies and the risk factors associated with the emergence of cryptocurrencies to financial institutions have been comprehensively analyzed and evaluated in this research. Materials and Methods The approach used for this paradigm is Interpretivism also known as constructivism or qualitative research and falls under the category of exploratory research. The data collection method used is one-to-one interviews through emails and the interviews conducted are unstructured interviews. Ten interviews have been conducted from the Faculty of banking and finance at Istanbul Aydin University using the purposive sampling technique. Results The study has discussed the positive and negative effects of cryptocurrencies. Some of the major positive impacts of cryptocurrencies like Bitcoin and Libra on the international payment systems is the elimination of the need of following central regulations for making international payments, anonymity, and adding value to the international payment systems because of the inflation rate, demonetization. On the other hand, the negative impacts include scalability, limited speed of transactin, lack of centralization, and no government regulations. Conclusion The study suggests that crypto currencies have various advantages as well as various limitations in context to the international payment systems. Cryptocurrencies have negative impacts on global payment systems as well. It means the findings of the study are confirming existing assumptions about the effects of cryptocurrencies on international payment systems.