The impact of an augmented realityapplication to students' learning ofgeneral chemistry during a pandemic
  1. Tez No: 709003
  2. Yazar: ECEM GÖKDOĞAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÇAĞIN KAZIMOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Kimya, Education and Training, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Artırılmış Gerçeklik, Kimya, Sınırlayıcı Reaktif, Başarı, Motivasyon, Ön test – Son test Kontrol Gruplu Model, Augmented Reality, Chemistry, Limiting Reagent, Achievement, Motivation, Pretest - Posttest Control Group Design, Pre – Post Study
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  13. Sayfa Sayısı: 152
Özet
Çalışmanın amacı, Artırılmış Gerçeklik (AG) mobil uygulamasının üniversite öğrencilerinin Genel Kimya dersinin“Sınırlayıcı Reaktif”konusundaki öğrenme motivasyonu ve bilgisi üzerindeki etkisini araştırmaktır. Mobil uygulama, bu alandaki literatür gözden geçirilerek ve“Sınırlayıcı Reaktif”konusunu öğreten uzmanların rehberliğinde geliştirilmiştir. Ardından AR uygulamasının etkisini değerlendirmek için kontrol deney ön test – son test çalışma tasarımı kullanılmıştır. Çalışmanın yapıldığı dönem, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nde Genel Kimya dersini alan 532 öğrenci çalışmaya davet edilmiştir. 532 öğrenciden 159'u çalışmayı tamamlamıştır ve bu öğrencilerden 70'i deney grubunda, 89'u kontrol grubundaydı. Çalışmanın bulguları deney ve kontrol grupları arasında anlamlı bir fark olmadığını ortaya koymuştur. Diğer bir anlamda“Sınırlayıcı Reaktif”konusu üzerinde öğrenme motivasyonu ve bilginin gruplar arasında farklılık göstermediği görülmüştür. Bu sonuçlara dayanarak, AR uygulamasının yükseköğretimde özellikle Genel Kimya dersinde kullanılan geleneksel yöntemlerin yerini alamayacağı açıktır. Ancak yapılan veri analizi ve öğrencilerden toplanan olumlu geri bildirimler, AR teknolojilerinin öğrencilerin Genel Kimya derslerindeki öğrenme motivasyonunu ve çalışmalarını desteklemek için etkin kullanılabileceğini ortaya koymuştur.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to investigate the impact of an Augmented Reality (AR) mobile application on university students' learning motivation and knowledge in the“Limiting Reagent”subject of General Chemistry course. The mobile application was developed through reviewing the literature in this area and also through the guidance of experts teaching the“Limiting Reagent”. Having done so, a control experimental prepost study design was used to assess the efficiency of the AR application. 532 students who were all taking General Chemistry course in Cyprus International University (CIU) at the time were invited to participate in the study. 159 out of 532 students managed to complete the study where 70 of these were in the experimental group and 89 were in the control group. The findings of the study revealed that there was no significant difference between the experimental and the control groups – meaning that learning motivation and knowledge in“Limiting Reagent”subject did not differ between the groups. Based on these results, it is clear that the AR application cannot replace the traditional methods used in higher education, particularly in General Chemistry course. However, the data analysis undertaken and the positive feedback collected from the students revealed that AR technologies can effectively be used to support students' learning motivation and practice in General Chemistry courses.