The impact of work environment on employees performance
Çalışma ortamının çalışan ortamına etkisi
- Tez No: 711819
- Danışmanlar: PROF. DR. ERGİNBAY UĞURLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Çalışma ortamı, çalışan performansı, çalışanlar, çalışma ortamı, Work environment, employees' performance, employees, work environment
- Yıl: 2022
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 80
Özet
Çalışan performansını garanti altına almak ve iş performansını olumsuz yönde etkileyebilecek aşırı stresten kaçınmak için iyi bir çalışma ortamı şarttır. Çalışma ortamının çeşitli yönleri iş tatmini ve çalışan performansında rol oynar. Bu nedenle bu çalışmanın amacı, öncelikle çalışan performansı ile çalışma ortamı arasındaki ilişkiyi araştırmak ve çalışma ortamının çalışanların iş performansları üzerindeki etkisini belirlemektir. Erişilebilirlik ve fizibilite açısından bu çalışma için bir emlak şirketi Investo Global seçilmiştir. Araştırmanın hedef kitlesi 120 olarak bulunmuş, RAO Soft örneklem büyüklüğü araştırmaya katılan ve test edilecek olan 92 olarak bulunmuş, %95 güven düzeyi ile kalan %5 hata olarak kabul edilmiştir. Veri toplamak için, önceki araştırmalardan izin alınarak ve referans verilerek yapılandırılmış bir nicel anket uyarlandı. Bu çalışma için karma bir metodoloji seçilmiştir. Toplanan veriler SPSS ile analiz edilmiş, kesitsel yaklaşım kullanılmıştır. Verileri test etmek için her bir soru önce ayrı ayrı analiz edilip yorumlandı ve her bir değişkenin katkısını ve Investo Global çalışanlarının iş performansına katkısını görmek için değişkenler arasındaki ilişkiyi görmek için Pearson Korelasyon Analizi kullanıldı. Çalışma ortamını ölçmek için seçilen faktörler çalışanlara sağlanan faydalar, denetçiler ve iş arkadaşlarının desteği, eğitim ve gelişim, yeterli iş yükü, fiziksel çalışma ortamıdır. Sonuçlar, tüm değişkenlerin çalışan performansı ile anlamlı ve pozitif bir ilişkisi olduğunu göstermektedir. Bunların içinde en baskın değişken, Investo Global çalışanları tarafından değerlendirilen ve iş performanslarını büyük ölçüde etkileyen çalışanlara sağlanan faydalar oldu.
Özet (Çeviri)
A good work environment is essential for guaranteeing employee performance and avoiding excessive stress, which can negatively impact job performance. Several aspects of the working environment have a role in job satisfaction and employee performance. Therefore, the aim of this study is to investigate firstly the relationship between the employee performance and work environment and determining the impact of work environment has on employees' performances at work. A real estate company Investo Global was chosen for this study sue to accessibility and feasibility. The target population of the study was found to be 120, through the RAO Soft sample size was found to be 92 which were the respondents of the study and will be tested, with confidence level of 95% while remaining 5% was considered as error. To collect data a structured quantitative questionnaire was adapted from the prior research with permission and referenced. A mixed methodology was selected for this study. The data collected is analyzed through SPSS, the cross-sectional approach was used. To test the data each of the questions were separately first analyzed and interpreted and to see the contribution of each variable and contribution to the work performance of Investo Global employees, Pearson's Correlation Analysis was used to see relationship of variables. The factors which were selected for measuring work environment were employee benefits, supervisors and coworker's support, training and development, adequate workload, physical work environment. The results show all the variables had a significant and positive relationship with employee performance. The most dominating variable out of all was employee benefits as considered by the employees of Investo Global which effect their work performance greatly.