The effect of digital marketing to achieving the requirements of sustainable competitive advantage: Field study at Iraqi private colleges / Baghdad
Dijital pazarlamanın sürdürülebilir rekabet avantajı gerekliliklerini gerçekleştirmeye etkisi: Irak özel kolejlerinde saha çalışması / Bağdat
  1. Tez No: 723319
  2. Yazar: HUMAM SAAD ALI ANEZE
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ŞAFAK ŞAHİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Dijital pazarlama, pazarlama, sürdürülebilir rekabet avantajı, Üniversite, Irak, Digital marketing, marketing, sustainable competitive advantage, University, Iraq
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 123
Özet
Dijital pazarlama ve sürdürülebilir rekabet avantajı alanında önemli bir araştırma boşluğu mevcuttur. Pazarlama konusu ve sürdürülebilir rekabet avantajı ile bağlantısı daha önce birçok çalışmaya konu olmuştur. Ancak bildiğimiz kadarıyla Irak'ta sürdürülebilir rekabet avantajı ile dijital pazarlama arasındaki ilişkiyi belirlemek için herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Günümüzde rekabet gücü, küçük yerel operasyonlardan büyük çok uluslu şirketlere kadar her tür işletmeye nüfuz etmektedir. Üstelik son yıllarda hemen hemen herkesin, tüm işletmeler olmasa da rekabete katılması, tüketiciler için olmasa da sınırlı kaynakların kullanımından faydalanması, stratejik yönetim bu çabanın gerçekleştirilmesinde temel unsur haline gelmiştir. Yükseköğretim yöneticileri, rekabet avantajı yaratabilecek, geliştirebilecek ve sürdürebilecek sürdürülebilir stratejiler benimsemelidir. Bu araştırmanın amacı, bu durumda Bağdat'taki Irak Özel Enstitüsü'nde (HEI) rekabetçi taktiklerin nasıl etkili bir şekilde oluşturulabileceğini ve uygulanabileceğini araştırmaktır. Mevcut çalışma, sürdürülebilir rekabet avantajı elde etmek için dijital pazarlamanın rolüne odaklanmaktadır. Bu çalışmada, tanımlayıcı ve açıklayıcı bir araştırma deseni ile birlikte tarama yöntemi kullanılmıştır. Bu araştırmada, Irak kurumlarından üst düzey idari personel tarafından tüm nüfusun kapsamlı bir anketi ile bağlantılı olarak basit bir rastgele örnekleme yöntemi kullanılmaktadır. Bilgi toplamak için yapılandırılmış anketler ve yapılandırılmamış anketler kullanılmıştır. Araştırma ekipmanının güvenilirliğini belirlemek için bir pilot test yapıldı Veriler, tanımlayıcı istatistiksel analiz için SPSS istatistiksel yazılımı kullanılarak kodlandı ve analiz edildi; ortalamalar, frekanslar, yüzdeler ve standart sapmalar hesaplanmış ve veri setindeki değişkenler arasındaki bağlantıyı belirlemek için korelasyon analizi yapılmıştır. Bu araştırmanın bulguları, onlarla birlikte gelen yorumlarla tamamlanan tablolar şeklinde verilmiştir. Ayrıca bulgular, geleneksel pazarlama ile karşılaştırıldığında, dijital pazarlamanın zaman içinde rekabet avantajını korumak için üstün ve daha yenilikçi bir platform olduğunu göstermektedir.
Özet (Çeviri)
In the field of digital marketing and sustainable competitive advantage, a significant research vacuum exists. The topic of marketing and its connection with sustainable competitive advantage has been the subject of many previous studies. However, to our knowledge, no study has been performed in Iraq to determine the relationship between sustainable competitive advantage and digital marketing. Today, competitiveness permeates all types of enterprises, from small local operations to large multinational corporations. Moreover, in recent years, virtually everyone, if not all businesses participate in rivalry, if not for consumers, to benefit from the use of limited resources, strategic management has become the main element in achieving this effort. Managers of higher education must adopt sustainable strategies that may create, improve and maintain competitive advantages. The aim of this research is to investigate how competitive tactics may be created effectively and executed in the Iraqi Private Institute (HEI) in Baghdad in this instance. Current study is focused on the role of digital marketing in order to achieve sustainable competitive advantage. The survey method is used in conjunction with a descriptive and explanatory research design in this study. In this research, a simple random sample method is utilized in conjunction with a thorough survey of the whole population performed by top administrative personnel from Iraqi institutions. Structured questionnaires and unstructured questionnaires were used to gather the information. A pilot test was carried out in order to determine the dependability of the research equipment. In order to conduct descriptive statistical analysis, the data was coded and analyzed using the SPSS statistical software; means, frequencies, percentages, and standard deviations were calculated, and a correlation analysis was carried out in order to determine the relationship between the variables in the data set. The findings of this research are given in the form of tables, which are complemented with the interpretations that go along with them. Furthermore, the findings demonstrate that, when compared to traditional marketing, digital marketing is a superior and more innovative platform for maintaining a competitive edge over time.