Türkiye'nin COVİD 19 pandemi tecrübesinin sağlık turizminin tanıtımında kullanılması
Utilization of Turkey's COVID 19 pandemic experience for promotion of health tourism
  1. Tez No: 725312
  2. Yazar: GÜLŞEN ÖZ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ BİLAL YALÇIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Covid-19, pandemi, sağlık turizmi, tanıtım, Covid-19, pandemic, health tourism, promotion
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
Bu çalışmada, Türkiye'nin Covid 19 salgınıyla mücadele sürecinde elde ettiği tecrübenin sağlık turizmine etkisi ve sağlık turizminin tanıtımında ne şekilde kullanılabileceğinin araştırılması amaçlanmıştır. Bu amaca yönelik olarak, belirlenen 15 sağlık turizmi paydaşının görüş ve önerilerine başvurulmuştur. Veriler nitel bir araştırma yöntemi olan mülakat yöntemi kullanılarak elde edilmiştir. Elde edilen veriler Maxquda programı kullanılarak içerik analizi yöntemiyle analiz edilmiştir. Verilerin analizi sonucunda sağlık turizminin geliştirilmesine, sağlık turizminin tanıtımına, pandeminin sağlık turizmi üzerine etkilerine ve hedef pazar ve sağlık turizminde uzmanlaşmaya yönelik görüş ve öneriler olmak üzere 4 ana tema ve bu ana temalara bağlı olarak 14 kategori belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, it is aimed to investigate the effect of Turkey's experience gained in the process of combating the Covid-19 epidemic on health tourism and how it can be utilized in the promotion of health tourism. For this purpose, opinions, and suggestions of 15 health tourism stakeholders were asked. The data were obtained using the interview method, which is a qualitative research method. The data obtained were analyzed by the content analysis method using the Maxquda program. As a result of the analysis of the data, 14 categories on 4 main themes were identified as listed: the development of health tourism, promotion of health tourism, the impact of the pandemic on health tourism and specializing in the target market and health tourism.