The impact of social media marketing on brand loyalty through consumer purchase intention: A study of the impact of local brand (A case study of GSM provider in Turkey)
Tüketici satın alma niyeti yoluyla sosyal medya pazarlamasının marka sağlığına etkisi: Yerel marka etkisi üzerine bir araştırma (Türkiye'deki GSM sağlayıcılarına ilişkin bir araştırma )
  1. Tez No: 725643
  2. Yazar: OPEYEMI AUGUSTINE AJAYI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MURAT UNANOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal medya pazarlaması, Marka sadakati, İçerik tanıtımı, GSM Sağlayıcı, Social media marketing, Brand loyalty, Content promotion, GSM Provider
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
Sosyal medya aracılığıyla pazarlama, artık işletmeleri izleyiciler için bir araya getirmek ve satın alma kararlarını ve marka sadakatini etkilemek için bir araçtır. GSM Sağlayıcı, müşterileriyle iletişimde kalmak için Facebook, Twitter ve Instagram'ı kullanır. Bu, kapsamlı bir şekilde araştırılan, ancak akıllı telefon endüstrisinin sosyal ağları kullanarak pazarlamasına yeterince ilgi gösterilmeyen bir konudur. Bu, vaka çalışması olarak Türkiye'deki GSM sağlayıcılarını kullanarak SMM nin müşteri sadakati üzerindeki etkisini araştırmaktadır. Türkiye'de SM'de firmayı takip eden müşteriler, 470 anket örneklem büyüklüğü ile elektronik bir anket kullanılan çalışmanın konusunu oluşturmuştur. Veriler, Structural Equation Modeling Technique, SPSS 22 ve SMART PLS-3 yazılımı kullanılarak analiz edildi ve hipotezler test edildi. SMM'nin, alıcının bir işletmeye bağlılığı ve o markaya olan sevgisi üzerinde iyi ve büyük bir etkisi olabileceği veri analizi yoluyla kanıtlanmıştır. Sosyal medyada yaratıcı ve ilginç olmanın altı ana bileşeni, trend olma, kişiselleştirme, ağızdan ağıza iletişim ve tanıtım, marka sadakati ile olumlu bir ilişkiye sahiptir. Bir firma sosyal medyadan en iyi şekilde yararlanmak istiyorsa, demografiye güvenmek yerine hedef kitlesi için eğlence ve tanıtıma daha fazla odaklanmalıdır. Daha fazla sayıda takipçiyi çekmek ve memnun etmek için Instagram ve YouTube'un yönetimi de iyileştirilmelidir.
Özet (Çeviri)
Marketing through social media has is now a tool for connecting businesses for audiences and influencing their purchasing decisions and brand loyalty. GSM Provider uses Facebook, Twitter, and Instagram to stay in touch with its customers. This is a topic that has been extensively studied, but not enough attention has been paid to the smartphone industry's marketing using social networks. This investigate the effect of SMM on customer loyalty by using GSM providers in Turkey as a case study. Customers in Turkey following firm on SM were the subject of the study, which used an electronic questionnaire with a sample size of 470 surveys. Data were analyzed and hypotheses tested using Structural Equation Modeling Technique, SPSS 22 and SMART PLS-3 software. It has been proven through data analysis that SMM can have a good and big impact on buyer's loyalty to a business and their affection for that brand. The six major components of being creative and interesting on social media, trendiness, personalization, word of mouth, and promotion, have a favorable correlation with brand loyalty. If a firm wants to get the most out of social media, it should focus more on entertainment and promotion for its target audience rather than relying on demographics. The management of Instagram and YouTube must also be improved in order to attract and satisfy a larger number of followers.