Kadın girişimciliğinin başarısını etkileyen faktörler; Mersin ilinde bir araştırma
Factors affecting the success of women's entrepreneurship; a research in Mersin province
- Tez No: 731468
- Danışmanlar: PROF. DR. HALUK KORKMAZYÜREK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Girişimcilik, Kadın Girişimci, Kadın Girişimcilerin Başarı Faktörleri, Etken Nedenler, Entrepreneurship, Women Entrepreneurs, Success Factors Of Woınen Entrepreneurs, Effective Reasons
- Yıl: 2022
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Toros Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
Girişimcilik, literatürde uzun yıllardır var olan ve üzerinde çalışılan bir kavramdır. Girişimcilik faaliyetlerinin bir ülkenin kalkınmasında büyük etkisi vardır. Bu araştınnada girişimcilik kavramı ve kadın girişimciliği olgusu incelenmiştir. Girişimcilik tarihsel olarak erkeğe özgü bir faaliyet alanı olarak görülmüştür ve hatta mevcut koşullar altında kadınlar bu alana aittir. Kadın-girişimciliği, ülkenin ekonomik kalkınmasında her zaman çok önemli bir konu olmuştur ve sosyal roller için yeni perspektifler yaratmıştır. Küresel sosyal yapının değişmesiyle birlikte teknoloji ve sanayinin gelişmesi birçok kadını iş hayatına çekmektedir. Kendi işini kurmak isteyen pek çok kadın, girişimci olmaya karar verdiğinde, kuvvetle muhtemeldir ki birçok sorunla karşılaşacaktır. Bu çalışmanın amacı, kadın girişimcilerin girişimlerini şekillendiren ana boyutları, bu boyutları oluşturan alt faktörleri ve kadın girişimcilerin başarılı olmasını etkileyen başlıca faktörlerin neler olduğunu belirlemektir
Özet (Çeviri)
Entrepreneurship is a concept that has been around for many years in the literature and has been studied. Entrepreneurial activities have a great iınpact on the development ofa country. In this study, the concept of entrepreneurship and woınen entrepreneurship is examined. Entrepreneurship has historically been seen as a male-specifıc fıeld of activity and even woınen belong to it under current conditions. Woınen's entrepreneurship has always been a very important issue in the econoınic development of the country and has created new perspectives for social roles. With the change in the global social structure, the development of technology and industry attracts many woınen to business life. it is quite possible to imagine that a woman entrepreneur would face with many problems in her venture. The aim of this study is to determine the general diınensions of women entrepreneurship and the factors playing role in the success of woınen entrepreneurs.