The obstacles faced during startup business: The role of policies and monopoly
Startup business sırasında karşılaşılan engeller: Politikaların ve tekelin rolü
- Tez No: 733438
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ İBRAHİM MERT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Engeller, Start-up'lar, Girişimler, Obstacles, Start-ups, Ventures
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 89
Özet
Yeni bir girişim pazara girdiğinde, diğer rakipler onlara pazarda yer edinme konusunda zor anlar yaşatır. Çalışma, halihazırda kurulmuş bir pazarda yeni gelenlerin karşılaştığı engelleri ve sorunları netleştirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca hükümetin gençlik girişimlerini hep birlikte başarıya nasıl teşvik edebileceğini tartışın. Startup'lar, faaliyetlerinin erken aşamasında olan şirketlerdir, kurucu talebe bağlı olarak ürünü pazara sunmaya odaklanır. Genellikle bir plan ve başvuru eksikliği buldular. Ancak benzersiz bir ürün üretirler ve tüm pazarın işlerini yönetme yöntemleri hakkında yeniden düşünmesine yol açabilecek yeni biçimler geliştirirler. Hedef kitle için karşı konulmaz ve eski mevcut öğelerdeki kusurları çözmek üzerine inşa edilmiş benzersiz bir ürün üreten ve pazara sunan küçük bir İşletme olarak, tüm pazarı düşünme ve iş yapma yöntemlerini değiştirmeye zorluyorlar. Amaçları, pazar sürecinde ve işin büyümesinde yeni şablonlar yaratmaktır. Tekeller, yüksek müşteri fiyatlarına, standartların altında kaliteli hizmetlere ve yasa dışı davranışlara neden olabilen rekabet eksikliği ile tanımlanır, belirlenmiş fiyatlar üretebilir ve ayrıca normal arza meydan okumak ve yeniliği caydırmak. Önyükleme aşaması: Fon desteği olmadan bir firma kurmak, küçük işletmeleri destekleme tekniğidir (kendi kendine başlangıç ve finansman) Yerli finansman kaynaklarına dayalıdır. Avantajlar: • Duygusal Sonuçlardan kaçınan düşük maliyet. • Şirketin karar verme süreci • Ana faaliyet konusuna tam odaklanma • Daha fazla organizasyon Dezavantajları: • Sınırlı sermaye daha az nakit akışı, kişisel finansal borçlar. Tohum Aşaması: Girişim değerlemesi, ekip çalışması, pazara giriş, geliştirme, dış yardım eksikliği olan firmaların çoğu için en zor kısımdır. Yaratılış aşaması: Bir işletmenin ürünlerini sattığı, pazara girdiği ve işçileri işe aldığı zamandır. Araştırma yardımı ile toplanan anketler ve analizler daha önce belirtilen hipotezi desteklemektedir. Ölçek ekonomileri Startup işletmeleri üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir. Nihai ürünler için gerekli olan doğal kaynağın kontrolü bir tür tekel gücüdür ve büyüyen veya yeni başlayan işletmeler için zararlıdır. Devletin başlattığı tekeller ve yasal politikalar ekonomiyi olumlu etkiler. Tekelci Güçler, pazara yeni giren ve büyüme potansiyeline sahip potansiyel bir rakip üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir ve rakiplerine zor anlar yaşatmaktadır.
Özet (Çeviri)
When a new venture enters the market other competitors gives them a tough time making their place in the market. The study aim to make clear the obstacles and problems faced by new comers in an already established market. Also discuss how the government can encourage youth ventures to success all together. Startups are the companies that are in the earlier stage of their operations, the founder focus on bringing the product to the market depending on the demand. They often found a lack of a plan and recourses. but they produce a unique product and develop new forms that can lead the entire market to rethink about their way managing their business. Startup as a small Business that produce and introduce a unique product to market which is irresistible to the target public and constructed on resolving defects in old existing items, they are forcing whole market to shift their methods of thinking and conducting the business. Their goal is to create new templates in the market process and the growth of business. Monopolies are defined by the lack of competition, which can result in high customer price, substandard quality services, and illegal behavior, it's capable of producing set prices and also defying normal supply , and discourage innovation. Bootstrapping stage: Establishing a firm with no support of funds, it's a technique of Supporting small business (self-starting and funding) Based on domestic sources of finance. Advantages: • Low cost that avoids emotional Consequences. • Company's decision making • Full focus on the core business • More organization Disadvantages: • Limited capital less cash flow, personal financial debts. Seed Stage: venture valuation, team work, market entry, development is the hardest part for most of the firms who have a lack of outside part help. Creation Stage: it's when a business sells its products, enter the market and hire workers. With the help of research, the collected surveys and analysis is supporting the hypothesis stated before. Economies of scale have a negative impact on Startup businesses. Controlling Natural resource which is essential for final products is a form of monopoly power and is harmful to growing or startup businesses. Monopolies initiated by Government and legal policies have a positive impact on the economy. Monopolistic Powers have a negative impact on a potential competitor that just enter the market and has the potential to grow and give their competitors a tough time.