The impact of teamwork on organizational performance in first city monument bank (FCMB) lagos
First city monument bank kurumunda ekip çalışmasının performans üzerine etkisi
  1. Tez No: 734828
  2. Yazar: OLUDARE AYODEJI AFOLAMI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERGİNBAY UĞURLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Takım çalışması, uyum, FCMB, çalışan, organizasyon performansı, Teamwork, cohesion, FCMB, employee, organization performance
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 66
Özet
Bu çalışma First City Monument Bank kurumunda ekip çalışması ve performans arasındaki ilişkiyi araştırmaktadır. Bu çalışmada Nijerya'da FCMB örgütsel performans üzerindeki takım çalışmasının etkilerini belirleyebilmek için Nijerya'daki First City Monument Bank'ın (FCMB) ekip çalışması ve organizasyon performansı arasındaki bağlantıyı açık bir şekilde ele almaya odaklanıldı .Kullanılan veriler FCMB çalışnalarına yapılan anketten eld edilenebirincil verilerdir. Toplanan veriler; frekans analizi, faktör analizi, regresyon testi ve korelasyon katsayıları kullanılaak analiz edilmiştir. Bulgular, takım çalışması uyumunun olumlu olduğunu ve kurumsal performans üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu göstermiştir. Grup gücü değişkeninin anlamsız olduğu yani kurumsal performans üzerinde etkisi olmadığı görülmüştür. Kalıcı iletişim kurumsal performans üzerinde olumlu ve anlamlı bir etki göstermiştir. kurumsal performans üzerinde olumlu ve anlamlı bir etki gösterdiği saptanmıştır. Bir kuruluşun performansının, işletme performansının bir alt kümesi olduğu sonucuna varılmıştır. Ekip çalışması, birim performansının bir alt kümesidir ve ekip çalışması uyumu, çalışanlara sahip olma hissi verir ve işbirliğini teşvik eder. Çalışma ayrıca, takım çalışması uyumunun grup gücünü uyardığı ve FCMB'deki çalışanlar arasında karar verme sürecini iyileştirdiği sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study had investigated the connection between teamwork and performance of the organization using FCMB as a case study. It was explicitly focused to evaluate the connection between teamwork and organization performance of First City Monument Bank (FCMB) in Nigeria and determine the influence of teamwork on organizational performance of FCMB in Nigeria. Primary data was used to gather information from the participant of FCMB and was analyzed with frequency analysis, reliability test, factor analysis, regression test and correlation test. The findings revealed teamwork cohesion is positive and has significant impact on organizational performance which also implies that a unit increase in teamwork will lead to an increase in organizational performance with value of 0.240. Group potency variable is insignificant and meaning that no effect on organizational performance. Persistent communication exhibited a positive and significant impact on organizational performance while displayed a positive and significant impact on organizational performance. It was concluded that the performance of organization is a subset of operating performance while teamwork is a subset of unit performance and teamwork cohesion gives employees a sense of possession and promotes cooperation. The study also concluded that teamwork cohesion stimulates group potency and improve decision making among employees in FCMB.