The study and evaluation the levels of AMH and lipids profile and the role it in evaluated the levels of ovary reserve in women with infertility
AMH ve lipid profili düzeyleri ve infertili kadınlarda yumurtalık rezerv düzeylerinin değerlendirilmesindeki rolü çalışması ve değerlendirilmesi
- Tez No: 735954
- Danışmanlar: PROF. DR. VOLKAN EYÜPOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyokimya, Biochemistry
- Anahtar Kelimeler: Yumurtalık rezervi, Lipitler, AMH, Kısırlık, Biyokimyasal testler, Ovary reserve, Lipids, AMH, Infertility, Biochemical tests
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çankırı Karatekin Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 50
Özet
Günümüzde kadınlarda yumurtalık rezervinin tahmininde doğru olması gereken pek çok infertilite sorunu ve yöntemi bulunmakta olup, bu çalışmanın amacı (AMH'nin, lipid profilinin ve bazı kimyasal testlerin kadınlarda rolünün ve düzeylerinin değerlendirilmesindeki rolünün araştırılması) idi. Kontrollerle karşılaştırıldığında kısırlığı olan kadınlarda yumurtalık rezervi). Çalışmamız, yumurtalık stokunun tahmininde AHS testinin önemi konusunda önceki çalışmaları desteklemiştir. AMH/FSH Oranı Test Testi Analitik bir bakış açısıyla incelediğimiz son kanıtlardan biri, tam olarak yumurtalıkların yumurtlama stimülasyonuna aşırı tepkisini tahmin etmeye ve böylece yumurtlama aşamasını değerlendirmeye bakan mevcut kanıtları arıyoruz. ve gebe kalma şansı. FSH ve LH testinin kadınlarda yumurta büyüklüğünü bilmek için iyi bir ayrım kabiliyetine sahip olduğu görülmektedir. Çalışma, AMH/FSH oranının 3'e ne kadar yakınsa, kadınlarda ovulasyonun iyi bir göstergesi olduğunu göstermiştir. Bununla birlikte, birçok tedaviyle ilgili sorun, yumurtlamanın değerlendirilmesini etkileyen sorun olmaya devam etmektedir. Hemoglobin ve trombosit testi, WBC testi, FSB ve HbA1c testine gelince, sonuçlar bizim çalışmamız için istatistiksel olarak anlamlı bir fark olmadığını gösterdi. Yaş, istatistiksel olarak anlamlı farklılıklara sahipti, çünkü çalışma, yaş arttıkça, özellikle evliliği geciktiren kadınlar için daha fazla sorunun arttığını göstermiştir.
Özet (Çeviri)
Nowadays, there are many infertility problems and methods that should be accurate in estimating ovarian reserve in women, the aim of this study was (investigate the rol of AMH, lipids profile and some chemical tests in women and the rol it in Evaluation the levels of ovary reserve in women with infertility after comparing with controls). Our study supported previous studies in the importance of the AHS test in estimating ovarian stock. AMH/ FSH ratio test one of the recent evidence that we have examined from an analytical point of view, we are looking for the available evidence that looks precisely at predicting the excessive response of the ovaries to ovulation stimulation, and thus assessing the ovulation stage and the chance of conception. It seems that FSH and LH test have good discriminatory ability to know the ovum size in women, the study indicated that the closer the AMH/ FSH ratio is to 3, it is a good indicator of ovulation in women. However, the problem with many treatments remains one that affects the assessment of ovulation. As for the hemoglobin and platelet test, WBC test, FSB and HbA1c test, the results indicated that, uh, there are no statistically significant differences for our study. The age had significant statistically significant differences, as the study showed that the higher the age, the more problems increased, especially for women who delay marriage.