Perspectives of primary school students and their parents on online English lessons in Western Thrace, Greece during the COVID-19 pandemic period
COVID-19 pandemi döneminde Yunanistan Batı Trakya bölgesinde ilkokullarda online olarak yapılan İngilizce dersleri üzerine öğrenci ve veli görüşleri
- Tez No: 745871
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SELMA DENEME
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Pandemi dönemi, online eğitim, ilkokul öğrencileri, online İngilizce eğitimi, Pandemic period, online education, primary school students, online English language education
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Trakya Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 125
Özet
2019 yılında tüm dünya aniden dünya çapında yayılan Covid-19 virüsü gerçeğiyle karşı karşıya kalmıştır. Eğitim kurumlarının neredeyse tamamı, virüsün yayılmasını önlemek adına gerekli önlemleri almak ve eğitim-öğretim sürecini kesintiye uğratmamak için örgün eğitim sistemlerini çevrimiçi eğitime dönüştürmüştür. Bu çalışma da, koronavirüs pandemisi boyunca ilkokul öğrencilerinin demografik özelliklerinin online İngilizce eğitim süreciyle ilgili farklılık yaratıp yaratmadığına odaklanmıştır. Ayrıca gerekli teknolojiye sahip olmanın veya çevrimiçi derslere katılırken sorunlar yaşamanın algılarını etkileyip etkilemediği araştırılmıştır. Araştırmada karma yöntem kullanılarak“Ortaokul Öğrencilerinin Uzaktan Eğitim Algıları Ölçeği”ile öğrencilerden nicel veriler elde edilmiş ve yarı yapılandırılmış mülakat soruları kullanılarak hem öğrencilerin hem de velilerin nitel verileri analiz edilmiştir. 2020-2021 eğitim-öğretim yılında, Yunanistan Batı Trakya bölgesinde 100 ilkokul öğrencisi ölçeği yanıtlamış, içlerinden 50'si mülakat sorularına cevap vermiş ve 38 velinin görüşleri de onlar için hazırlanan mülakat sorularıyla elde edilmiştir. Ölçek aracılığıyla elde edilen bulgular, öğrencilerin tamamının çevrimiçi İngilizce dersine katılmak için gerekli teknolojiye sahip olduğunu ortaya koymuştur. Ancak öğrencilerin büyük bir çoğunluğu derslere katılırken zaman zaman problemler yaşamıştır. Ayrıca araştırma sonuçlarına göre öğrencilerin çevrimiçi dil eğitimine ilişkin algılarında cinsiyetlerinin herhangi bir etkisinin olmadığı ancak sınıf düzeylerinin ve çevrimiçi derslere katılırken sorun yaşamalarının algılarını etkilediği ortaya çıkmıştır. Öğrencilerin İngilizce öğrenme yılları arttıkça algı düzeylerinin düştüğü de ortaya çıkmıştır. Mülakat sorularından elde edilen sonuçlar, öğrencilerin yarısının çevrimiçi İngilizce derslerini takip etmeyi kolay, yarısının ise zor bulduğunu göstermiştir. Öğrencilerin çoğunun derslere katılmak için sessiz bir ortama sahip olduğu ve arkadaşları ve öğretmenleri ile kolayca iletişim kurdukları ortaya çıkmıştır. Velilerin yanıtları ise pandemi döneminde yapılan online İngilizce derslerinden çoğunun memnun olduğunu göstermiştir.
Özet (Çeviri)
In 2019 all the world suddenly faced the reality of a worldwide disease, Covid-19. Nearly all levels of educational institutions turned their formal education system into online education in order to take the necessary precautions to prevent the spread of the virus and to not interrupt the teaching and learning process. This study is focused on the online English language education of primary school students during the coronavirus pandemic whether their demographic background show differences on their perceptions. Furthermore, it has been investigated that having the necessary technology or experiencing difficulties while attending online lessons have affected their perceptions or not. A mixed method research was designed, quantitative data were obtained from the students with the 'Secondary School Students' Distance Education Perceptions Scale', and the thoughts of both students and parents were analyzed with qualitative research using structured interview questions. In the 2020-2021 academic year, 100 primary school students in the Western Thrace region of Greece responded to the scale, 53 of them answered the interview questions and the opinions of 38 parents were obtained through the structured interview questions designed for them. The findings of the scale revealed that all the participant students had the necessary technology to attend the online English lesson. However, the majority of the students sometimes experienced problems while attending the lessons online. In addition, based on the results of the study it was uncovered that the perception levels of the students decrease when their years of learning English increase. The results of the interview questions revealed that half of the students found easy to follow the online English lessons and half of them difficult. Most of them had a silent environment to attend the lessons and communicated easily with friends and teacher. The parents' answers on the other hand showed that most of them were satisfied with the online English lessons conducted during the pandemic period.