The role of business support programs in assisting the refugee entrepreneurs the case of Syrian refugee entrepreneurs in Turkey
Mülteci girişimcilere yardımda iş destek programlarının rolü
- Tez No: 747030
- Danışmanlar: PROF. DR. ELİF ÇEPNİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: İşletme Destek Programları, Küçük İşletmelerin Performansı, Business Support Programs, Performance of Small Business
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Karabük Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 103
Özet
Bu çalışma, iş destek programlarının (eğitim programları ve mali hibeler) girişimcilerin küçük projelerdeki performansındaki rolünü belirlemeyi, Türkiye'de bir vaka incelemesini ve incelenen projelerin bunlara ne ölçüde bağlı olduğunu belirlemeyi amaçlamaktadır. Programlar ve bunların uygulanma kapsamı ve bunlardan nasıl yararlanılacağı ve etkilerinin doğası ve değişkenler arasındaki ilişkiyi belirlemek için Çalışma (İş Destek Programları, Girişimci Performansı). Araştırmanın amaçlarına ulaşmak için araştırmacı, incelenen fenomeni tanımlamaya çalışan tanımlayıcı analitik yöntemi kullandı. Bu noktadan hareketle çalışma, çeşitli soruları yanıtlayarak derleme alanındaki literatürü tartışmıştır. Bu nedenle, mevcut çalışma, bu değere ulaşan eğilimleri keşfetme yeteneğine sahip bir bilgi kaynağı olarak danışmanların yanı sıra gelişmekte olan projelerdeki girişimcilerin görüşlerini araştırmayı gerektirdiğinden ve buna dayalı olarak kasıtlı örnekleme yöntemini benimseyecektir. ve araştırma sonuçlarını genelleme olasılığı ve seçtiği örneği temsil etmedeki doğruluğu için. Araştırmanın yürütüldüğü topluluk için, araştırma örneklemi (araştırma kapsamındaki projelerdeki girişimciler ve işçiler) ve bunların toplamı (137), araştırmaya dahil edilen şirketler örnekleminde bireysel girişimcileri temsil etmektedir. Araştırmacı, çalışmanın hipotezlerini analiz etmek ve test etmek için istatistiksel paket (SPSS) programını kullanmıştır. Çalışma bir dizi sonuçla ortaya çıktı ve bunların en önemlileri şunlardı: Eğitim ve mali hibeler, küçük işletme sahiplerinin ve işçilerin becerilerinin ve yeteneklerinin geliştirilmesi üzerinde etkili bir etkiye sahipti ve bu da katılımcıların yetenek ve etkinliğine açıkça yansıdı. Projelerinde üretim operasyonlarını daha iyi yönetirler. Bu alanda beceriler edindiler ve küçük işletme sahipleri ve çalışanları arasında, projelerinin yeteneklerini geliştirmek ve küçük projeleri yönetmede en son teknolojileri takip etmek için eğitime yatırım yapmanın önemi konusunda bir farkındalık var. Çalışma, en önemlisi, mükemmelliğe ulaşmak için ana odak ve yeni bir çalışma metodolojisi haline gelen yeni bir entelektüel faktör olarak iş destek programlarının (eğitim programları, finansal hibeler) kullanılmasının gerekliliği üzerinde çalışmak olan bir dizi öneri sundu. Rekabetçi iş ortamında, böylece girişimcilerin yeteneklerini geliştirmeye katkıda bulunur ve küçük projelerde başarılı olmalarını sağlar.
Özet (Çeviri)
This aims of this study is to identify the business support programs' role (training programs and financial grants) in the performance of entrepreneurs in small projects, a case study in Turkey, and to identify the extent to which the projects under consideration have adopted these programs and the extent to which they are applied and how to benefit from them and to identify the nature of the impact and the relationship between variables Study (Business Support Programs, Entrepreneur Performance). In order to achieve the objectives of the study, the researcher used the descriptive-analytical approach, which attempts to describe the phenomenon under study. From this point of view, the study discussed the literature in the field of auditing by answering several questions. Therefore, the current study will adopt the method of intentional sampling, as this required searching for the opinions of entrepreneurs in emerging projects as well as consultants as a knowledge resource that has the ability to detect trends that achieve this value, and accordingly and for the possibility of generalizing the research results and accuracy in representing his selected sample. For the community from which it was withdrawn, the research sample was represented by (entrepreneurs and workers in the projects under research) and their total is (137) individual entrepreneurs in the sample companies of the study. The researcher used the statistical package (SPSS) program to analyze and test the study hypotheses. The study came out with a number of conclusions, the most important of which are: Training and financial grants had an effective impact in developing the skills and capabilities of small business owners and workers, which was clearly reflected in the participants' ability and effectiveness to better manage production processes in their projects. They have learned skills in this field, and that there is an awareness among small business owners and employees of the importance of investing in training in order to develop the capabilities of their projects and keep pace with the latest technologies in managing small projects. The study presented a set of recommendations, the most important of which are Working on the necessity of employing business support programs (training programmers, financial grants) as an intellectual newcomer, which has become a main focus and a new work methodology to achieve excellence in the competitive business environment, and thus contribute to building the capabilities of entrepreneurs with knowledgeable orientations and enabling them to support their role in the success of small projects.