A stylistic analysis of selected English medical posters on covid-19
Covid-19 üzerine seçilmiş İngilizce tıbbi posterlerin üslupsal bir analizi
  1. Tez No: 747574
  2. Yazar: QAYSSAR HAMMADI IDAN AL-GBURI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AYAD HAMEED MAHMOOD
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: stil, Stilistik analiz, tıbbi posterler, Covid-19, style, Stylistic analysis, medical posters, Covid-19
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Karabük Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 139
Özet
Bu çalışma, Covid-19 ile ilgili seçilmiş İngilizce Tıbbi Posterlerin stilistik analizi ile ilgilidir. Çalışma temel olarak, incelenen Tıbbi Posterleri karakterize eden dilbilimsel ve dil dışı unsurları ve bu unsurların işlenebilirliğinin doğasını ve bu posterlerde aktarılan ana ideolojileri bulmayı amaçlamaktadır. Çalışma, Covid-19 ile ilgili Tıbbi Posterlerin esas olarak grafolojik temelli olduğu ve hem dilsel hem de dil dışı unsurların çalışmalarının tamamlayıcı olduğu hipotezlerine dayanmaktadır. Çalışma amaçlarına ulaşmak ve hipotezlerini doğrulamak için iki tür prosedür benimsenmiştir: teorik ve pratik. Teorik bölüm, tanımları, etimolojisi, yaklaşımları ve analiz modellerini içeren stil ve stilistik kavramlarını içeren teorik bir çerçeve sunmaktan ibarettir. Tıbbi İngilizce ve Tıbbi Posterlerin teorik çerçevesi, tanımları, tarihsel arka planları, özellikleri, unsurları, türleri ve işlevleri de dahil olmak üzere sunulmaktadır. Öte yandan, pratik kısım on Tıbbi Posterden oluşan bir örnek seçmek ve bunları Khan ve Khan'ın modelinin uyarlanmış bir formuna göre analiz etmekten ibarettir (2015). Analiz sonuçları, Covid-19 ile ilgili Tıbbi Posterlerin büyük ölçüde grafolojik temelli olduğunu ve dilsel ve dil dışı unsurların tamamlayıcı rollere sahip olduğunu göstermiştir..
Özet (Çeviri)
This study is concerned with the stylistic analysis of selected English Medical Posters (MP) on Covid-19. The study basically aims at finding out the linguistic and extra-linguistic elements that characterize the medical posters (MPs) under study, and the nature of the workability of these elements as well as the main ideologies conveyed in these posters. The study is based on the hypotheses that the medical posters (MPs) on Covid-19 are mainly graphologically based, and that the work of both linguistic and extra-linguistic elements is complementary. To achieve the study aims, and verify its hypotheses, two types of procedures were adopted: theoretical and practical. The theoretical part consists of presenting a theoretical framework including the concepts of style and stylistics including their definitions, etymology, approaches, and models of analysis. The theoretical framework of Medical English (ME) and medical posters (MPs) is also presented including their definitions, historical background, characteristics, elements, types, and functions. On the other hand, the practical part consists of selecting a sample of ten medical posters (MPs) and analyzing them according to an adapted form of Khan and Khan's model (2015). The results of the analysis have shown that the medical posters MPs on Covid-19 are, to a large extent, graphologically based, and that linguistic and extra-linguistic elements have complementary roles.