Exploring barriers to initiating industry 4.0 inmanufacturing supply chains of Uganda
Uganda üretim tedarik zincirlerinde endüstri 4.0'i başlatmanın önündeki engelleri keşfetmek
- Tez No: 756542
- Danışmanlar: Prof. Dr. İSMAİL EROL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Industry 4.0, Barriers, DEMATEL, Manufacturing supply chains, Uganda
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 69
Özet
Uganda hükümeti, Endüstri 4.0 teknolojilerini üretim tedarik zincirlerinde uygulamak için bir altyapı inşa ederek çeşitli politikaları iyileştirmeye çalışımaktadır. Endüstri 4.0'ın itici güçlerinden bağımsız olarak, Endüstri 4.0 uygulamasında çeşitli engellerin bulunduğunu unutmamak önemlidir. Bununla birlikte, Uganda da dahil olmak üzere gelişmekte olan ülke imalat tedarik zincirlerinde Endüstri 4.0'ın benimsenmesinin önündeki engeller konusunda araştırma boşluğu bulunmaktadır. Bu araştırmada, literatürü ve uzman görüşlerini kullanarak, Uganda'nın üretim tedarik zincirlerinde endüstri 4,0'ın başlatılmasının önündeki engelleri analiz etmek için bir karar aracı geliştirilmiştir. Bu karar aracı kullanılarak engeller arasındaki nedensel ilişkiler DEMATEL tekniğini kullanarak ortaya koyulmuş ve son olarak engeller etkilerine göre sıralanmıştır. Çalışmanın bulgularına gore; Endüstri 4.0 hakkında bilgi eksikliği, beceri ve uzmanlık eksikliği, yüksek yatırım eksikliği, standart ve yönetmelik eksikliği ve politika reformlarına duyulan ihtiyaç en eönemli engeller olarak belirlenmiştir. Buna ek olarak, altyapı eksikliği, siber risk, veri doğruluğu sorunları, işsizlik korkusu ve değişime direncin öncü engeller olduğu ortaya konulmuştur. Son olarak, önerilen çerçevenin güvenilirliğini göstermek için bir dizi duyarlılık testi yapılmıştır. Çalışmamızın bulguları eğitimciler, hükümetler ve yöneticiler için yararlı olacak ve sadece Uganda'da değil, dünya çapında tedarik zincirlerinde endüstri 4,0 teknolojilerinin uygulanmasına yönelik büyük engellerin azaltılmasına yardımcı olacaktır.
Özet (Çeviri)
The Ugandan government is building an infrastructure to deploy Industry 4.0 technology in manufacturing supply chains in an effort to improve a number of policies. Regardless of the motivations behind Industry 4.0, it is crucial to recognize that there are a number of barriers to its implementation. Research on the obstacles to industry 4.0 adoption in manufacturing supply chains in poor nations, such as Uganda, is nonetheless lacking. We created a methodology for identifying the impediments to the start of industry 4.0 in Uganda's industrial supply chains using academic research and expert comments. Finally, we rated the obstacles according to their prominence and influence by utilizing the DEMATEL technique to show the causal linkages between the barriers. The biggest obstacles we found were a lack of understanding of Industry 4.0, a lack of skills and expertise, a lack of major investment, a lack of standards and rules, and a requirement for policy changes. On the other hand, a lack of infrastructure, security risk, problems with data accuracy, worry about losing your job, and aversion to change were the biggest obstacles. Finally, we conducted a number of sensitivity tests to make sure our suggested framework was reliable and transferable. The results of our study will be valuable to managers, educators, and governments, and they will help to remove significant obstacles to the adoption of industry 4,0 technology in industrial supply chains worldwide, not just in Uganda.