The impact of logistics in modern supply chain management: Role of international business laws
Modern tedarik zinciri yönetiminde lojistiğin etkisi: Uluslararası iş hukukunun rolü
  1. Tez No: 757661
  2. Yazar: RUKAYA WALEED KHALİD AL HABEEB
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ İBRAHİM MERT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Tedarik zinciri yönetimi, lojistik, iş hukuku, supply chain management, logistics, and business laws
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
Bu araştırma, lojistik ve tedarik zinciri yönetimi arasındaki ilişkiyi ve lojistiğin tedarik zinciri yönetimini nasıl etkilediğini anlamaya yönelik bir girişimdir ve bu nitel çalışma, lojistiğin bir organizasyonu büyütmeye nasıl yardımcı olduğunu keşfetmek içindir. Ayrıca uluslararası iş kanunları ışığında, bir organizasyonu büyütürken veya organizasyonun dünyadaki yerini sürdürürken akılda tutulması gereken temel noktalar nelerdir? Bu araştırmanın temel amacı, lojistiğin bir organizasyonun gelişiminde önemli bir rol oynadığını keşfetmek ve belirtmektir. Araştırma modeli, çevrimiçi ve yerinde anket yoluyla farklı sektörlerden 201 katılımcı (134 erkek ve 60 kadın) ile test edilmiştir. Anket demografik bilgiler ve algılanan belirsizlik ölçeği olarak farklı bölümlerden oluşturulmuştur. Verilerin istatistiksel analizini yapmak için SPSS programı kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
This research is an effort to comprehend the correlation between SCM and logistics, and how logistics impacts SCM. And this qualitative study was to explore how logistics helps to grow an organization. Also, considering international business laws what main key points to keep in mind while growing an organization or sustaining the place of the organization in the market. Primary goal of this research is to discover and state that in development and growth of any organization, logistics is critical component. The research model was tested with 201 participants (134 males and 60 females) from different sectors through online and onsite surveys. The survey consisted of different sections: demographic information, and perceived uncertainty scale. SPSS program was used to make a statistical analysis of the data.