Semileptonic decay contants of B and D mezons in the framework of ACC MM model
ACCMM modeline göre B ve D mezonlarının yarıleptonik bozunum sabitleri
- Tez No: 75827
- Danışmanlar: PROF. DR. RAMAZAN SEVER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Fermi momentum parametresi, ACCMM modeli, rölativistik kuantum varyasyonel metodu, bozunum sabitleri
- Yıl: 1998
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 61
Özet
B ve D mezonlarının bozunum sabitleri, ACCMM modelinden ve rölativistik kuantum varyasyonel metodundan faydalanılarak hesaplanmıştır. Bu metodun doğruluğu, farklı dalga fonksiyonlarından elde edilen sonuçlar karşılaştırılarak incelenmiştir. Bu probleme yönelik Ağır Kuark Etkin Teorisi ve kafessel QCD teorileri gibi bazı diğer yaklaşımlardan da kısaca söz edilmiştir. Bu tezde problemin deneysel yönleriyle ilgili genel bir açıklamaya da yer verilmiştir. Elde edilen sonuçların en son deneysel sonuçlarla az bir hata oranına rağmen uyum içinde olduğu görülmüştür.
Özet (Çeviri)
We studied decay constants of the B and D mesons in the framework of ACCMM model using relativistic quantum variational method. The accuracy of the method is investigated by comparing the results obtained by different trial wave functions. Some other approaches to the problem like Heavy Quark Effective Theory, lattice QCD are also mentioned briefly. A general account on the experimental aspects of the problem is also given. Results are found to be within a very little relative error with the latest experimental values.