Mikrodenetleyicili uzaktan kimlik algılama sistemi
  1. Tez No: 76137
  2. Yazar: ÖMER KAHVECİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. DOĞAN ÇALIKOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Eğitim ve Öğretim, Computer Engineering and Computer Science and Control, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Denetimli geçiş, uzaktan kimlik algılama, mikrodenetleyici
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
MİKRODENETLEYİCİLİ UZAKTAN KİMLİK ALGILAMA SİSTEMİ (Yüksek Lisans Tezi) Ömer KAHVECİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 1998 ÖZET Bu çalışmada uzaktan kimlik algılamak için UKAS ( Uzaktan Kimlik Algılama Sistemi ) olarak adlandırılan mikrodenetleyicili bir sistem tasarlanmış ve gerçekleştirilmiştir. UKAS için düşünülen başlıca uygulama alanı araçla geçiş yapılan denetimli geçitlerdeki denetimi otomatize etmektir. UKAS ilkesel olarak bir kimlik bildiricisi ve bir kimlik algılayıcısından oluşmaktadır. Bunlar İR ışınla haberleşmektedirler. Haberleşme yöntemi olarak PCM kullanılmıştır. Kimlik bildirici kendi seri numarasının göndermekte ve kimlik algılayıcısından cevap beklemektedir. Kimlik algılayıcısı ise kimlik bildiricisinden seri numarasını beklemekte ve sistemin kendi özel formatında gönderilen bir seri numarasının algıladığı zaman kayıt kontrolü yaparak şifre bilgisini istemektedir. Şifre aşamasında da başarılı olan kimlik bildiricilerine yolu açmaktadır. Gerektiğinde bilgisayara bağlanabilmesi için kimlik algılayıcısına bir tane de seri port eklenmiştir. Bilim Kodu : 225.10.01
Özet (Çeviri)
n MICROCONTROLLER-BASED REMOTE ID-PERCEPTION SYSTEM (M.Sc. Thesis) Ömer KAHVECİ GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY 1998 ABSTRACT In this thesis, a microcontroller based system named RIPS (Remote ID- Perception System) has been designed and realized for perceiving ID remotely. The main application area intended for RIPS is to automate supervision at controlled vehicle access points. RIPS is principally composed of an ID- informer and an ID-receptor. Both are communicating with Pulse-Code- Modulated IR-beam, The ID-informer sends its serial ID-number and waits for response from the ID-receptor. The ID-receptor in turn waits an ID-number from the ID-informer and upon receiving an ID-number conforming to the pre defined format of the system, it checks the record and asks for the password information. It then gives permission for access for those ID-informers which succeed the password stage. A serial COM-port has been added to the ID- receptor to make it possible to connect it to a PC when necessary. Science Code Key Words Page number Adviser 225.10.01 Controlled access, remote ID-perception, microcontroller 85 Prof. Dr. Doğan ÇALIKO?LU