The effect of green marketing strategy on consumer purchasing behavior: A reaserch on Tunisian generation Z
Yeşil pazarlama stratejisinin tüketici satın alma davranışına etkisi: Tunus Z kuşağı üzerine bir araştırma
  1. Tez No: 763242
  2. Yazar: EMNA MAMMOU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AYCA CAN KIRGIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Reklamcılık, Advertising
  6. Anahtar Kelimeler: Pazarlama Stratejisi, Satın Alma Davranışı, Tunus, Yeşil Ürün, Yeşil Fiyat, Yeşil Promosyon, Yeşil Yer, Buying Behaviour, Green Product, Green Price, Green Promotion, Green Place, Marketing Strategy, Tunis
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Haliç Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 69
Özet
Bu çalışmanın amacı, yeşil pazarlama stratejisinin Tunus'ta tüketicilerin yeşil satın alma davranışı üzerindeki etkisini analiz etmektir. Kolayda örneklemeye dayalı bir öz-yönelimli anket aracılığıyla toplam 400 yanıt toplanmıştır. Anket anketi önceki çalışmadan alınmış ve referans alınmıştır. Anketin yapısı, anketinizi ilk önce tanımak için genel soruları ve yeşil satın alma davranışlarını incelemek için yeşil pazarlamayı dikkate alan fiyat, promosyon, yer ve ürün gibi çalışma değişkenleriyle ilgili soruları içeriyordu. Çalışmadan kavramsal bir çerçeve çizildi. Verilerin toplanmasından sonra verilerin analizinde kullanılan yöntemler iyi bir şekilde açıklanmıştır. Toplanan birincil verileri test etmek ve yorumlamak için tanımlayıcı istatistikler, korelasyon ve çoklu regresyon çalıştırıldı. Aracı faktörler, yeşil pazarlama stratejisi ve tüketici satın alma davranışı arasındaki iki değişken arasındaki ilişkiyi test etmek için ankete dahil edildi. Sonuçlar, yeşil fiyat, ürün ve promosyonun tüketici satın alma davranışı üzerinde önemli bir etkisi olduğunu ortaya koydu. Bununla birlikte, yeşil yerin tüketicilerin satın alma davranışı ile önemsiz bir ilişkisi olduğu bulunmuştur. Elde edilen sonuçlara dayanarak, çalışmanın sonuçlarını ve ilgili konuda çalışılabilecek gelecekteki alanları ayrıntılı olarak tartıştık.
Özet (Çeviri)
The objective of this study is to analyse the influence of green marketing strategy on consumers' green buying behaviour in Tunisia. A sum of 400 responses were gathered through a self-directed survey in based on convenience sampling. The survey questionnaire was adopted from the previous study and referenced. The structure of the survey included general questions to first know your respondents and the questions related to study variables such as price, promotion, place, and product considering green marketing to study their green buying behaviour. A conceptual framework was drawn from the study. After collection of the data, the methods used to analyse the data was explained well. To test and interpret the collected primary data descriptive statics, correlation and multiple regression was run. The mediating factors were included in the survey to test the relationship between the two variables green marketing strategy and consumer buying behaviour. The results revealed that there was significant influence of green price, product and promotion on consumer buying behaviour. However, green place was found to have an insignificant relationship with the consumers' buying behaviour. On the basis of results drawn, we further discussed the implications of the study in detail and future areas that could be studied in the relevant topic.