Hayvan barınaklarında çatı yapım giderlerinin azaltılmasına ilişkin analizler ve uygulamalar
Analysis and applications related to reducing roof building expenses on animal stables
- Tez No: 77058
- Danışmanlar: PROF. DR. YILDIRIM KUMOVA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ziraat, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Roof, Roof Insulation, Roof Covering Materials, Roof Building Cost n
- Yıl: 1998
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarımsal Yapılar ve Sulama Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 66
Özet
ÖZ YÜKSEK LİSANS TEZİ Hayvan Barınaklarında Çatı Yapım Giderlerinin Azaltılmasına İlişkin Analizler ve Uygulamalar Mahmut ÖZTÜRK ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA ANABİLİM DALI Danışman : Prof. Dr. Yıldıran KUMO VA Yıl: 1998, Sayfa: Jüri : Prof. Dr. Bahri ÇEVİK : Doç. Dr. Taner ALAGÖZ Bir bölgede inşa edilecek olan hayvan barınağı, o yörenin iklim koşullarına ve barınak yapım kuralları göz önüne alınarak planlanmalıdır. Bu araştırmanın amacı; hayvan barınaklarında çatı yapım ve yalıtım giderlerinin, toplam barınak yapım giderleri içindeki yatırım payının yüksek olması nedeniyle, çatı yapım giderlerini azaltıcı yönde alınabilecek önlemlerin belirlenmesidir. Yörede kolaylıkla sağlanacak yapı malzemelerini kullanarak, özellikle çatı yapım ve yalıtım malzemelerinin değiştirilmesi suretiyle ortaya konulabilecek ve yapının maliyetini düşürebilecek yeni çatı sistemlerini oluşturmaktır. Çatı tipleri, çatı yapımında, yalıtımda kullanılabilecek malzeme kombinasyonları oluşturularak, bu çatıların iç ortam çevre koşullarına olan etkileri incelenmiştir. Sonuçta çatının çelik profilden yapılması, örtü malzemesinin kiremit olması ve yalıtım malzemesinin cam yünü olarak seçimi en ekonomik olmuştur. Anahtar Kelimeler Çan, Çatı Yalıtanı, Çatı Örtü Malzemeleri, Çatı Maliyetleri
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MASTER OF SCIENCE Analysis and Applications Related to Reducing Roof Bidding Expenses On Animal Stables Mahmut ÖZTÜRK DEPARTMENT OF AGRICULTURAL STRUCTURES AND IRRIGATION INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Prof.Dr. Yıldıran KUMOVA Year: 1998, Pages: Jury : ProfDr. Bahri ÇEVİK : Assoc. Dr. Taner ALAGÖZ The stable to be built in any region should be planned by taking into consideration the climate and building conditions of that region. Under the current situations, the cost of roof construction and isolation materials are very high when it was compared with the total construction cost. In this study, it was aimed to investigate what kind of measures have to be taken to reduce roof construction costs. In order to achieve the goal, new roof systems have been developed such that the roof could be constructed by using local construction material to be found easily in the region. Additionally, roof types and their impacts on the inner stable climate have been investigated. At the and of the study, it was concluded that the cheapest roof could be constructed in case of being used steel in the roof construction, tile as covering material and glass wool (insulation materials) as isolation materials.