Munzur Üniversitesinin kurumsal imajının çalışanlar tarafından algılanışı
The image of the Munzur University through the eyes of the city (Tunceli)
- Tez No: 773620
- Danışmanlar: PROF. DR. ARZU KARACA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, İşletme, Public Administration, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: İmaj, Kurumsal İmaj, Üniversite, Üniversite Çalışanı, Image, Corporate Image, University, University Employee
- Yıl: 2023
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Munzur Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 105
Özet
Dünya, gün geçtikçe daha karmaşıklaşarak gelişen teknolojinin ve ekonomik dalgalanmaların etkisiyle değişken bir yapıya bürünmektedir. Bu değişimler, kişisel anlamda insanı ve buna bağlı olan her şeyi etkilemektedir. Özellikle günümüz üniversitelerinin, toplumun yapı taşını oluşturan kişilerin yetişmesinde, gelişmesinde ve geleceğimize yön vermesinde etkin rol oynaması, kurumsal imaj kavramını üniversiteler açısından oldukça önemli hale getirmektedir. Bu bağlamda bu çalışmanın amacı, Munzur Üniversitesinin kurumsal imajının çalışanlar tarafından nasıl algılandığını ve kurumsal imaj algısını yordamada çeşitli demogafik değişkenlerin rolünü ortaya koymaktır. Tanımlayıcı tasarımda olan bu araştırma, Munzur Üniversitesinde fiili olarak çalışmakta olan ve araştırmaya katılım göstermeyi kabul eden 169 çalışan ile yapılmıştır. Araştırmanın gerçekleştirilmesinde seçkisiz olmayan örnekleme yöntemlerinden kolayda örnekleme tekniği kullanılmıştır. Veriler, araştırmacılar tarafından oluşturulan demografik sorular ve ''Kurumsal İmaj Ölçeği'' ile toplanmıştır. Verilerin analizi, varyans testi, t-testi ve korelasyon analizi ile değerlendirilmiştir. Araştırma sonucunda, çalışanların kurumsal imaj algıları ile ''eğitim durumu'' ve ''kurumdaki görevleri'' değişkeni arasında anlamlı bir fark bulunmuştur. Ayrıca araştırmada, çalışanların kurumsal imaj algılarının orta düzeyde olduğu saptanmıştır. Son olarak eksik görülen yönlerle ilgili önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
The world is becoming more complex day by day, taking on a variable structure with the effect of developing technology and economic fluctuations. These changes affect people in a personal sense and everything related to them. Especially the fact that today's universities play an active role in raising, developing and directing the people who form the building blocks of society, makes the concept of corporate image very important for universities. In this context, the aim of this study is to reveal how the corporate image of Munzur University is perceived by the employees and the role of various demographic variables in predicting the perception of corporate image. This descriptive research was conducted with 169 employees who are actually working at Munzur University and agreed to participate in the research. In the realization of the research, the convenience sampling technique, which is one of the non-random sampling methods, was used. The data were collected with demographic questions created by the researchers and the“Corporate Image Scale”. Analysis of the data was evaluated by a test of variance, t-test and correlation analysis. As a result of the research, a significant difference was found between the corporate image perceptions of the employees and the variable of“educational status”and“tasks in the institution”. In addition, in the study, it was determined that the corporate image perceptions of the employees were at a moderate level. Finally, suggestions were made about the missing aspects.