Rotiferlerden Brachionus plicatillis'de kış yumurtalarının oluşturulması, stoklanması ve açılım oranlarının incelenmesi
  1. Tez No: 77563
  2. Yazar: SERPİL SERDAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYNUR HİNDİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: Rotifer, kış yumurtası, oluşum stoklama, açılım oranı, Rotifera, resting egg, formation, preservation, hatching rate
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
ÖZET ROTİFERLERDEN Brachionus plicatilis'te KIŞ YUMURTALARININ OLUŞTURULMASI, STOKLANMASI VE AÇILIM ORANLARININ İNCELENMESİ SERDAR, Serpil Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Fakültesi Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Aynur Hindioğiu Ocak 1998, 113 sayfa Bu araştırmada rotiferlerden Brachionus plicatilis 'in kültüründe sıcaklık (33°C, 30°C, 25°C, 18°C), tuzluluk (%o 5, %o 10, %o 15, %o 20, %o 25, %o 30, %o 35), besin (Chlorella sp, Tetraselmis suecica, ölüm fazına geçmiş fitoplankton hücreleri, taze maya ve bozuk maya) ve ışığın (aydınlık ve karanlık) kış yumurtası oluşumuna etkisi araştırılmıştır. Ayrıca elde edilen kış yumurtalarının stoklanması ve kuluçkalanması incelenmiştir. Araştırma sonucunda en fazla kış yumurtası (13250 adet) ölüm fazındaki karışık fitoplankton besin olarak kullanıldığında elde edilmiştir. Buzdolabı ortamında (6±1°C) 5 gün stoklanan kış yumurtalarının açılım oranlan % 20-% 60 arasında bulunmuştur. Buzdolabı ortamında saklanan (7±1°C) rotiferlerin 2 hafta canlılıklarını sürdürdükleri saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE EXAMINATION OF FORMATION, PRESERVATION AND HATCHING RATES OF RESTING EGGS AT Brachionus plicatilis IN PHYLUM ROTIF ERA SERDAR, Serpil MSc in Faculty of Fisheries Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Aynur Hindioğlu January 1998, 113 pages In this study, the effects of temperature (33, 30, 25 and 18°C), salinity (5, 10, 15, 20, 25, 30 and 35 %o), food {Chlorella sp, Tetraselmis suecica, mixed phytoplankton with dead cells, baker's yeast and spoiled yeast) and illumination (ligthness and darkness) on formation of resting eggs of the rotifer, Brachionus plicatilis have been invastegeted. In addition, preserved and hatched of resting eggs under different conditions were studied. At the and of investigations maximum resting eggs (13250) were found when the mixed phytoplankton with dead cells were given to rotifers as food. Hatching rate of the resting eggs was determineted between 20 and 60 % that preserved eggs in the refrigerator at 6±1°C for five days. Preserved rotifers in the refrigerator at 7±1°C were able to survive during two weeks.