Exploring students' attitudes toward motivation, satisfaction, and perceived learning outcomes using online feedback in writing argumentative essay
Tartışma kompozisiyon bağlamında çevrimiçi bir akran geri bildirimi ortamında öğrencilerin motivasyon düzeyleri, algıladıkları öğrenme ve memnuniyet düzeyleri
- Tez No: 777629
- Danışmanlar: DOÇ. DR. GONCA KIZILKAYA CUMAOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: argumentative essay, motivation, online peer feedback, perceived learning outcome, satisfaction
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgi Teknolojileri ve Sosyal Medya Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 93
Özet
Etkili bir öğretim stratejisi olarak akran geri bildirim raporları, özellikle öğretmenlerin iş yükü nedeniyle bire bir geri bildirim sağlayamadığı kalabalık sınıflardaki çevrimiçi öğrenme ortamlarında öğrencilerin tartışma yazısı yazmalarını geliştirmek için kullanılmıştır. Öğrencilerin motivasyonu ve memnuniyeti, algılanan öğrenmelerini etkileyebilmektedir. Bununla birlikte, çevrimiçi akran geribildirimi bağlamında motivasyon ve memnuniyetin ne tür bir rol oynadığı hakkında çok az şey bilinmektedir. Bu çalışma, çevrimiçi bir akran geri bildirimi ortamında algılanan öğrenme, öğrencilerin motivasyonu ve memnuniyet düzeylerini belirlemeyi amaçlamaktadır. Wageningen üniversitesinde yüksek lisans eğitimi alan (N= 41 ) öğrenciler Tartışma kompozisyonu yazmak için çevrimiçi bir akran geribildirim çevrimiçi öğrenme ortamına dahil oldular. Sürecin sonunda öğrencilerden motivasyonları, memnuniyetleri ve algılanan öğrenme ile ilgili düşüncelerine dair anketleri doldurmaları istendi. Sonuçlar incelendiğinde, tartışma kompozisiyon bağlamında çevrimiçi bir akran geri bildirimi ortamında öğrencilerin motivasyon düzeyleri, algıladıkları öğrenme ve memnuniyetlerinin yüksek bir oranda olduğu belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Online peer feedback is implemented to help students learn how to write argumentative essays better, especially in large online classes where teachers cannot provide one-on-one feedback due to workload. Considering on the literature, students' motivation and satisfaction can affect their learning outcomes in many aspects. However, there is limited information on how motivation and happiness are affected by online peer feedback. This study investigates students attitude toward motivation, satisfaction, and perceived learning outcomes in an online peer feedback environment in the context of argumentative essay writing. 41 graduate students from Wageningen University participated in an online module for writing argumentative essays. Students were invited to complete surveys about their motivation, satisfaction, and level of perceived learning. This study's results showed the high level of motivation and satisfaction with perceived learning outcomes in an online peer feedback environment.