Yapay zekanın ınfluencer pazarlaması üzerindeki etkisi: Sanal ınfluencer'lar üzerine bir içerik analizi
Impact of artificial intelligence on influencer marketing: A content analysis on virtual influencers
- Tez No: 779956
- Danışmanlar: PROF. DR. RUKİYE GÜLAY ÖZTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Reklamcılık, Advertising
- Anahtar Kelimeler: Sanal İnfluencer, Yapay Zeka, İçerik, Virtual Influencer, Artificial Intelligence, Content
- Yıl: 2022
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Dijital Ekonomi ve Pazarlama Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Dijital Ekonomi ve Pazarlama Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 129
Özet
Teknolojik gelişmelerin ve internetin kullanımının da yayılmasının etkisiyle sosyal medyada pazarlama için yeni alan oluşmuştur. Günün içerisinde tüketicilerin sosyal medya araçlarını kullanarak geçirdikleri zamanlar içerisinde alanında iyi olan kişilerin yani influencerların kullandıkları ürün ve hizmetleri tanıtmasıyla satın alma istediğinin oluşmasıdır. Gerçek ve sanal hayatın iç içe girdiği bir dünya da özellikle Z kuşağı tüketicilerine ulaşmayı hedefleyen markalar sanal influencerlarla çalışmaya başlamış ve kısa süre de benimsenmişlerdir.
Özet (Çeviri)
With the effect of technological developments and the spread of the use of the internet, a new area has emerged for marketing in social media. It is the formation of the desire to buy by promoting the products and services used by the people who are good in the field, namely the influencers, during the time consumers spend using social media tools during the day. In a world where real and virtual life are intertwined, brands aiming to reach Z generation consumers have started to work with virtual influencers and have been adopted in a short time.