The impact of social media on international students recruitment process in Türkiye
Sosyal medya'nın Türkiye'deki uluslararası öğrenci kabul sürecine etkisi
- Tez No: 784434
- Danışmanlar: DOÇ. İLKAY KARADUMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Eğitim, Uluslararası Öğrenciler, Türkiye'de Eğitim, Üniversiteler, Lisans, Yüksek Lisans, DoktorA, Education, International Students, Education in Turkey, Universities, Undergraduate, Postgraduate, DoctorA
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 61
Özet
Çalışmanın odak noktası, sosyal medyanın Türkiye'deki uluslararası öğrenci işe alım süreci üzerindeki etkisini değerlendirmektir. Veriler, anketler kullanılarak 345 katılımcıdan toplanmıştır. Veri analizi, frekans, demografik özellikler için yüzdeler, tanımlayıcı istatistikler ve regresyon analizi temelinde yapıldı. Sonuçlara dayanarak, araştırma, sosyal medya kullanımının, üniversitelerin seçiminde uluslararası öğrencilerin niyetlerini teşvik etmede olumlu bir rol oynadığı sonucuna varmıştır, araştırma, sosyal medya geliştirme niyetlerinin bir dereceye kadar, uygun içerik üretmek için geliştirildiği sonucuna varmıştır. kurum tarafından sosyal medya ile ilgili olumlu niyetlerin oluşturulması. Çalışma, sosyal medyanın uluslararası öğrencilerin üniversitelere yönelik tutumları üzerinde yüksek bir etkiye sahip olduğu sonucuna varmıştır. Ayrıca, öğrencilerin tutumları açısından daha iyi kararlar verebildiğinden sosyal medyanın geliştirilmesine ihtiyaç olduğunu göstermektedir. Çalışma, sosyal medyanın uluslararası öğrencilerin Üniversiteyi arama sürecinde olumlu bir etkisi olduğunu kanıtlıyor. Ayrıca sosyal medyanın etkili öğrenciler Üniversite arama ve başvuru süreçleri üretebileceğini açıkça ortaya koymaktadır. Sonuçlar, sosyal medyanın üniversitelerdeki öğrenci başvuruları üzerindeki etkisinin düşük olduğunu göstermektedir. Çalışma, öğrencilerin araştırma süreçlerine sosyal medyanın teşvik edilmesinin gerekli olduğu ve son olarak sosyal medyanın uluslararası öğrencilerin Türkiye'deki Üniversite tercihi üzerinde olumlu bir etkisi olduğu sonucuna varmıştır. Çalışma, Türkiye'de Üniversite seçimi konusunda fikir birliği oluşturmak için öğrencilerin yönetimi yoluyla sınırlı bir etkililiğin üretildiği sonucuna varmıştır. Çalışma, Üniversitelerin sosyal medyayı geliştirmelerine ihtiyaç olduğunu, böylece Üniversiteye katılma tutumlarına sahip olanların, başvuruda bulunmaları için çevrimiçi insanların çekiciliğini sağlamak ve sağlamak için sosyal medya sitelerinin geliştirilmesine ihtiyaç olduğunu önermektedir. Öğrencilerin üniversitelere karşı tutumlarını geliştirmek. Üniversitelere kaydolmak isteyen öğrencilerin etkili arama yapmalarını sağlayacak sosyal medyadaki çalışma programlarının geliştirilmesi ve sunulmasına ihtiyaç vardır, ayrıca sosyal medya sitelerinin erişilebilir olması için yeniden geliştirilmesine ihtiyaç vardır. Öğrenciler için çevrimiçi işe alımlarda daha fazla öğrenciyi geliştirmek ve çekmek için kurs başvuru ve değerlendirmesini desteklemek.
Özet (Çeviri)
The main focus of the study is to assess the effect that social media has international students recruitment process in TÜRKIYE. The data was collected from 345 respondents who provided the information from the respondents using the questionnaires. The data analysis was done based frequency, percentages, descriptive statistics, regression analysis. The study results based on the first objective conclude that social media usage play a positive role in stimulating the intentions of the international students in the selection of the Universities, the study conclude that to some extent the intentions for the social media development be enhanced to generate proper generation of positive intentions by the organisation in regard to social media. On the study objective, the study conclude that social media has had a fairly high effect on attitudes of the international students towards the Universities. The study concludes that there is need for the development of the social media since it can generate improved decisions by the students in terms of the attitudes. The study conclude that social media has a positive effect on international students search process for the University. The study concludes that the state of the managerial efficiency through social media can generate effective students University search. On the fourth research question regarding the effect of social media on international student's applications for the University. The results indicate that there is a slightly low effect of social media on student's applications in the Universities. The study concludes that there is need for stimulating social media to the students search processes. Then finally social media has a positive effect on international student's choice of University in TÜRKIYE. The study concludes that limited effectiveness is generated through the management of the students to generate consensus on the choice of the University in TÜRKIYE. The study recommend that there is need for the Universities to develop the social media so that those with the attitudes of joining the University to apply there is need for the development of social media sites to enable and provide attractions of the people online in the bid to improve the students attitudes to the Universities. there is need for the improvement and provision of the study programs on the social media that can enable effective search by the students who are in need of joining the Universities, there is further need for re-development of the sites of social media in order to have them accessible, supporting courses application and evaluation so as to improve and attract more students on the online recruitments for the students.