Ludwig van Beethoven'ın Op. 60 Si Bemol Majör Dördüncü Senfonisi'nin birinci ve ikinci bölümlerinin yapısal analizi ve orkestra şefliği teknikleri açısından incelenmesi
Review of the first and second sections of Ludwig van Beethoven's Op. 60 Si Bemol Major Forth Symphony for structural analysis and orchestra conduct techniques
- Tez No: 808994
- Danışmanlar: PROF. BURAK TÜZÜN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Ludwig van Beethoven, Op. 60 si bemol majör dördüncü senfoni, Formal ve armonik analiz, Müzikal analiz, Orkestra şefliği teknikleri, Ludwig van Beethoven, Op. 60 si bemol major fourth symphony, Formal and harmonic analysis, Musical analysis, Orchestral conducting techniques
- Yıl: 2023
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Orkestra Şefliği Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 125
Özet
Bu çalışmada; Ludwig van Beethoven'ın Op. 60 Si bemol Majör 4. Senfoni'sinin birinci ve ikinci bölümleri armonik, formal ve müzikal analiz ışığında orkestra şefliği teknikleri açısından incelenmekte ve içerdiği analiz ile eserin teknik ve estetik olarak kavranmasını amaçlamaktadır. Betimsel araştırma ve tarama yöntemleri kullanılarak yapılan bu çalışmanın birinci bölümünde; Beethoven'ın Op. 60 Si bemol Majör Dördüncü Senfoni'si ile ilgili bilgiler sunulmuş, ikinci bölümünde; eserin ilgili bölümlerinin yapısal analizlerine değinilmiş, üçüncü bölümünde; ilgili bölümler, orkestra şefliği teknikleri açısından analiz edilmiştir. Çalışma sonucunda; eserin yönetilmesine yardımcı teknik ve estetik veriler elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study aims that; in light of a harmonic, formal and musical analysis, the first and second parts of Ludwig van Beethoven's Op. 60 Si bemol Major Fourth Symphony are reviewed for conducting the orchestra techniques and the analysis it contains is intended for technical understanding of the work. In the first section of the study, information was presented on Beethoven's Op. 60 Si bemol Major Fourth Symphony. The second section deals with the structural analysis of the relevant parts of the work. In the third section, the relevant sections have been analysed for conducting the orchestra. The study was designed to: data technical and aesthetic has been gathered to help manage the work.