Fen bilimleri öğretmenlerinin okul dışı öğrenme ve okul dışı öğrenmeyi düzenleme düzeylerinin belirlenmesi
Determining the levels of science teachers' regulation of out-of-school learning and out-of-school learning
  1. Tez No: 813495
  2. Yazar: ALPEREN USTA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. GÜLDEM DÖNEL AKGÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Eğitim, Fen bilimleri öğretmeni, Okul dışı öğrenme ortamları, Education, Science teacher, Out-of-school learning environments
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Fen Bilgisi Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
Okul dışı öğrenme ve okul dışı öğrenmeyi düzenleme düzeylerinin belirlendiği bu çalışma; 2021-2022 yıllarında gerçekleştirilmiştir. Çalışmaya 102 fen bilimleri öğretmeni katılmıştır. Çalışmada 29 maddeden oluşan Okul Dışı Öğrenme Ve Okul Dışı Öğrenmeyi Düzenleme Ölçeği kullanılmıştır. Elde edilen veriler istatistiksel yöntemler kullanılarak çözümlenmiştir. Cinsiyet, medeni hal, yaş, mesleki deneyim ve eğitim durumu değişkenleri dikkate alınarak araştırma yapılmıştır. Araştırma sonucunda Okul dışı öğrenme ortamlarını kullanma durumu, cinsiyet ve medeni durumdan etkilenmemiştir. Lisansüstü eğitim, yaş faktörü ve mesleki deneyim bakımından fen bilimleri öğretmenlerinin okul dışı öğrenme ortamlarını düzenleme süreçlerinin etkilendiği görülmüştür. 2023, 87 Sayfa
Özet (Çeviri)
This study, which determined the levels of out-of-school learning and regulation of out-of-school learning; It was carried out in the years 2021-2022. 102 science teachers participated in the study. The Out-of-School Learning and Out-of-School Learning Scale, which consists of 29 items, was used in the study. The obtained data were analyzed using statistical methods. The research was conducted by taking into account the variables of gender, marital status, age, professional experience and educational status. As a result of the research, the use of out-of-school learning environments was not affected by gender and marital status. It was observed that the processes of organizing the out-of-school learning environments of science teachers were affected in terms of graduate education, age factor and professional experience. 2023, 87 Pages